Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Harrys panikagerande – när Meghan plötsligt föll ihop

25 nov, 2020, 10:00 
Den officiella förlovningsbilden på prinsparet Harry och Meghan.
Under onsdagen skriver Meghan själv om hennes missfall, och beskriver hur Harry stöttade henne i den svåra stunden.
Annons
Meghan Markle drabbad av missfall – berättar självBrand logo
Meghan Markle drabbad av missfall – berättar själv

Det är alla gravida kvinnors värsta mardröm, att något ska hända det barn man går och bär på och längtar efter. Det är en verklighet som nu blivit sann för Meghan, som under onsdagen skriver i en text i New York Times om sitt missfall.

Hon berättar om rädslan då hon kände den första smärtan som signalerade att något var fel, hur hon föll ihop på golvet hemma i Archies sovrum och om prins Harrys stöd mitt i den svåra stunden.

– Flera timmar senare låg jag i en sjukhussäng, jag höll i min makes hand. Jag kände hans fuktiga handflata och kysste hans knogar, våta av bådas våra tårar. När jag stirrade på de kalla vita väggarna och fick tårar i ögonen. Jag försökte föreställa mig hur vi skulle läka, skriver Meghan.

Meghans ord om prins Harrys sorg

Hon berättar att det var ett speciellt ögonblick hon återupplevde där i sjukhussängen. Under parets representationsresa i Sydafrika för ett par år sedan hade Meghan med sig den då nyfödde Archie och det var tufft. Hon var trött, försökte amma och det var en allmän pärs för hertiginnan. Mitt i allt var det en journalist som frågade: ”är du okej?”.

prins harry meghan markle
Prins Harrys stöd var ovärdeligt i den svåra stunden.

Hon beskriver hur ögonblicket med journalisten fick henne att känna sig sedd, det var ingen annan som faktiskt hade frågat henne det under resans gång.

– När jag nu sitter i en sjukhussäng och ser på när hjärtat krossas på min man medan han försöker hålla ihop spillrorna av mitt, så insåg jag att det enda sättet att börja läka är att först fråga”är du okej?”, skriver Meghan i texten.

Annons