Hela Danmark pratar om kronprinsessan Marys dramatiska utseendeförändring

Kronprinsessan Mary

Kronprinsessan Mary av Danmark har plötsligt genomgått en omtalad utseendeförändring.
Slå på ljud

2004 gifte sig kronprins Frederik med australiensiska Mary till danskarnas stor glädje.

Mary togs emot med öppna armar och blev snabbt populär både i kungafamiljen och bland folket.

Sedan dess har Mary hyllats både för sitt arbete och sin fantastiska stil. Flera gånger har hon röstats fram som den "bäst klädda kungligheten".

Kronprinsessan Mary har genomgått utseendeförändring

Kronprinsessan Mary visar obrytt upp sitt gråa hår.

Liselotte Sabroe

Nu har Mary fått uppmärksamhet för sitt utseende igen.

Den danska motsvarigheten till riksdagen hade sin officiella öppningsceremoni under gårdagen. Mary var på plats jämte maken Frederik – och med en ny look att visa upp. Man skymtade nämligen flera gråa hår i Marys koaffyr.

Som danska Se og hör skriver.

"Kronprinsessan Mary dök upp till Folketingets öppning med gråa hårstrån, och det kan skapa en trend där gråhåriga danska kvinnor vågar skippa hårfärgen och låta sina naturliga, grå lockar växa ut. Det har länge setts som sexigt för män att bli gråsprängda, medan många kvinnor tar till hårfärgning för att dölja första tecken på ålderdom. Men nu träder en ny förebild för det naturliga fram", skriver tidningen.

"Det är fantastiskt"

Samma tidning har intervjuat danska influencern Mette Marie Lei Lange, som själv valt att vägra hårfärg och stå för sitt gråa hår. Hon blir jublande glad när hon får se bilderna på Mary.

– Jag tycker att det är fantastiskt, för jag har letat efter kvinnor under 50 som man kan spegla sig i, säger Mette Marie.

– Jag tror att alla kvinnor i Danmark speglar sig i Mary på ett eller annat sätt. Hon är ett gigantiskt modefenomen, också i den internationella världen, så det är fantastiskt. Kungliga förebilder når också ut till massorna, så det är jättefint. Det är en trend på gång. Jag skulle beskriva det som en nichetrend.

– Precis som man inte längre känner att man måste dölja sin botox och sina hårförlängningar, så är det inte längre pinsamt att få grått hår.

LÄS MER: Silvia och familjesjukdomen – planen med kungen: "Viktigt"

LÄS MER: Kungens okända ungdomskärlek – kunde ha blivit Sveriges drottning

LÄS MER: Hemliga spelet bakom kungaparets vaccinering

LÄS MER: Kungafamiljens värsta kris någonsin – spelet bakom avslöjas