Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Hemlig middag på Haga – Victorias och Daniels beslut med Norges kungligheter

Hemlig middag på Haga – Victorias och Daniels beslut med Norges kungligheter

Anders Wiklund/TT

Nu stänger Victoria och Daniel dörrarna för allmänheten för en privat kväll på slottet med Mette-Marit och Haakon.

Här tas Victoria och Mette-Marit emot som rockstjärnor
0:37

Efter reklamen: Här tas Victoria och Mette-Marit emot som rockstjärnor

(0:37)

Slå på ljud

På måndagen anlände det norska kronsprinsparet Haakon och Mette-Marit i Sverige. Ett besök som har varit efterlängtat sedan länge av kronprinsessan Victoria och prins Daniel, som har saknat att umgås med sina nära vänner.

Ja, besöket var planerat att äga rum redan 2020, men har blivit uppskjutet flera gånger på grund av pandemin. Men inte hänger de läpp för det, nu är de ju här!

Under ett intensivt tredagarsprogram har kungligheterna klämt in allt från möten och besök till lyxluncher och andra festligheter! Men i kväll byts röda mattan ut till en något mer lågmäld kväll på Haga slott.

– Det är en privat middag, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Mette-Marits rörande ord om Victoria under Sverigebesöket

Haakon och Mette-Marit bor under dessa dagar med Victoria och Daniel på Haga slott, vilket annars inte tillhör vanligheterna under kungliga besök.

Men det norska kronprinsparet är kanske de som står vårt kronprinsesspar allra närmast – de umgås nämligen inte bara under officiella sammanhang utan även en hel del privat.

– Kronprinsessan Victoria är en fantastiskt fin person som jag sätter väldigt högt och som jag är otroligt glad för att ha en så god, nära och varm relation till, sa Mette-Marit till Svensk Dam på en pressträff under gårdagen.

– Vi har gjort så mycket fint tillsammans, vi har rest mycket ihop och vi har haft många spännande upplevelser tillsammans. Det sätter jag så stort värde på, fortsatte hon.

Ett minst sagt kärt återseende!

Johan Jeppsson/TT

Svenska och norska kungahusen på hemliga middag

I kväll får de alltså lite egentid ihop igen, och denna lugna kväll kunde inte komma mer lägligt, både med tanke på Mette-Marits hälsa och planerna inför morgondagen.

Mette-Marit lider av den mycket allvarliga lungsjukdomen kronisk lungfibros sedan fyra år tillbaka, vilket innebär att hon ibland måste ta det lite lugnare för att orka med. Under delar av dagen i dag tvingades hon därför stanna hemma och vila.

– Kronprinsessen är med på dagens besök i Stockholm, men har ett något reducerat schema idag, berättar Guri Varpe, kommunikationschef på det norska hovet.

Tidigt i morgon bitti beger sig Victoria, Daniel, Haakon och Mette-Marit till centralstationen för att ta tåget till Göteborg, där Sverigebesöket sedan avslutas framåt kvällen.

Foto: TT

LÄS MER: Oväntade händelsen – mitt framför Victoria och Mette-Marit

LÄS MER: Uppgifter: Mette-Marit frånvarande under Sverigebesöket – hovet förklarar läget

LÄS MER: Vilka kalaspinglor! Victoria och Mette-Marit festar loss

LÄS MER: Så hyllade prinsessorna varandra genom klädvalen