Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hemliga beslutet för prins Oscar – ett år efter första galamiddagen

14 okt, 2023, 10:00 
AvGabriella Hall
Snart blir det känt för alla.
Annons

Festligheterna närmar sig med stormsteg. På söndag går den stora galamiddagen till prins Christians ära av stapeln.

Prinsens närmaste familj är såklart med och firar hans artonde födelsedag. Likaså flera andra kungligheter och tvåhundra ungdomar från det danska riket.

Glitter & glam – dags för galamiddag på Kungliga slottet!Brand logo
Glitter & glam – dags för galamiddag på Kungliga slottet!

Självklart kommer kungligheter från Sverige vara med på festen. Prinsessan Estelle kommer ännu en gång få visa upp sin glammiga galastil.

Estelle och Oscar bjudna på galamiddag

För andra gången kommer Estelle närvara på ett kungligt 18-års firande. Hennes första officiella galamiddag ägde rum på kungliga slottet i Oslo, förra året. Då firads den norska prinsessan Ingrid Alexandras stora dag.

Annons

Men det var inte bara sveriges unga tronföljare som fick följa med på festligheterna. Estelle fick även sällskap av sin lillebror, prins Oscar, och tillsammans gjorde de sin första galamiddag-debut.

Endast sex år gammal prins Oscar tågade då hand i hand med sin storasyster in på slottet.

Estelle och Oscar på galamiddag!

Frågan om kronprinsessparets barn får uppleva ännu en kväll fylld med festligheter och glädje tillsammans finns det inget uttalat svar på.

Annons

Osäkerheten kring prins Oscar

Den kungliga kalendern visar enbart att kronprinsessan Victoria och prins Daniel ska närvara. För två veckor sedan blev det känt att även Estelle reser till Köpenhamn, något hovets informationschef Margareta Thorgren bekräftade för Svensk Damtidning.

Eftersom hovet endast har bekräftat att Estelle kommer på firandet lutar det åt att denna galamiddag inte blir en syskonfavorit i repris. Men samtidigt går det inte att utesluta helt och hållet.

Om Oscar gör entré på Amalienborgs slott återstår att se. Kanske får Estelle sällskap av sin bror. Men oavsett väntar med all säkerhet en glädjefylld och härlig kväll för prinsessan.

Foto: TT

Annons