Hemliga bilden på kronprinsessan Victoria

ny bild på kronprinsessan victoria
Äntligen, en ny bild på kronprinsessan Victoria! Och den här gången har hon inte låtit sig fotograferas framför en datorskärm.
Annons

Coronaviruset har förändrat en hel värld och det kungliga arbetet ser inte alls ut som det brukar. Kungligheterna jobbar, precis som många andra, hemifrån och många möten och sammankomster sker digitalt.

Annons

Det här betyder också att vi inte får se lika många kungliga bilder som vi är vana vid. Alla tjusiga tillställningar, med frasande siden och glittrande tiaror, är inställda och några pampiga invigningar – med kunglig glans är det heller inte tal om.

Annons
Daniel och Victoria
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har flyttat hem kontoret till Haga.

Därför var det förstås lite extra roligt när en ny bild, på kronprinsessan Victoria, plötsligt dök upp på sociala medier. Det är det kungliga fankontot swedish_royals_ som uppmärksammar den nya bilden, som faktiskt är tagen i en studio!

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

New photo of Crown Princess Victoria #kungahuset #kungafamiljen #swedishroyalfamily #kronprinsessanvictoria #crownprincessvictoria #royalfamily

Ett inlägg delat av Swedish Royal Family (@swedish_royals_)

Annons

Nya bilden på kronprinsessan Victoria

Vi på Svensk Damtidning tror oss dessutom veta när den hemliga bilden är tagen. I mitten av mars avslöjade vi nämligen att Victoria och Daniel hade tagit en ny familjebild, tillsammans med hovfotografen Anna-Lena Ahlström. En bild som finns att köpa som vykort i Slottsboden, på Kungliga slottet.

familjebild victoria
Den nya bilden på kronprinsessfamiljen blev känd i mars.

Hemligheten bakom fotograferingen

Och porträttbilden på Victoria är fotograferad med samma bakgrund som familjebilden. Ser ni? Dessutom vet vi att kungafamiljen brukar passa på att ta flera bilder, vid ett och samma tillfälle. Däremot har kronprinsessan bytt om för bild nummer två. Från den blommiga klänningen, med rosett, till en beige sidenskjorta. Snyggt!

Annons

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

19 kommentarer till “Hemliga bilden på kronprinsessan Victoria”

 1. Minna skriver: 14 maj, 2020

  En glansbild familj


 2. Mimmi skriver: 14 maj, 2020

  Studio eller live: otroligt vad fotogenique Victoria är. Härlig bild med både värme och pondus.
  Och familjebilden är också varm och finstämd.


 3. Kristiina från Turku skriver: 14 maj, 2020

  Bilden har givits till exempel till organisationer, föreningar och institutioner vars beskyddare Victoria är.
  Här på webbsida av Sällsynta diagnoser
  https://www.sallsyntadiagnoser.se/om-oss/var-beskyddare/


 4. josefin skriver: 14 maj, 2020

  Alla foton ser mer eller mindre likadana ut; uppstyltad uppställning.
  Sàg en bild i Expressen fr KP Frederiks kontor, och tro’t eller ej men han verkar ha ett skrivbord o det ligger tom papper där , och en kaffekopp(eller te) – dvs ser ut som en arbetsyta där han sitter vid skärmen med glasögonen pà.


 5. Solveig Isgren skriver: 14 maj, 2020

  Tänk så bra vi klarar oss utan siden och tiaror! Tröttsamt med alla dessa kläder och överklassfasoner. Miljötankarna är då borta. Köpa lyxbil var väl inte så smart ur miljösynpunkt. Apanaget kunde ju sänkas och skattepengar användas till bättre områden i samhället.
  Besviken


 6. Desirée skriver: 14 maj, 2020

  Ja, man är otroligt besviken på hur kungahuset slösar. Även om kungen köpte den här bilen för “egna ” pengar. De slösar otroligt mycket på onödiga kläder och onödiga fotograferingar och mycket annat. Victoria har visat upp sig i många nya kavajer på sistone, varför måste det vara nya hela tiden?


  1. Mimmi skriver: 15 maj, 2020

   Desiree, det är bra att vara kostnadsmedveten. Tror dock aldrig kungshuset kan “slösa” lika mycket som Region Stockholm gör (en annan skattefinansierad verksamhet). Där rullar fortfarande åtskilliga tiotals miljoner ut varje år på dyra konsulter och dåliga IT-satsningar. Det borde folk vara upprörda över. Tror bestämt att hovstaten är betydligt mer återhållsam med skattemedel och mer proffessionell vad gällder budget, än vad Region Stockholm är.


 7. Obs skriver: 14 maj, 2020

  Solveig Isgren

  Så sant! “Coronatiden” har satt fingret på något oerhört viktigt, dvs. att Sverige inte behöver något kostsamt kungahus.

  Frågan är om vi behöver någon statsminister, som ju delegerar det mesta. Tjänstemän/experter sköter allt och då räcker det väl med riksdagspartier. Horribelt med alla avlidna, utan att statsministern gått in och pekat med hela handen till kommunerna efter första dödsfallet på äldreboendet. De flesta vet hur det fungerar inom äldreomsorgen och hemsjukvården, men tydligen inte vår statsminister. Varför inte kräva in listor från kommunerna och få grepp om vad det är för personer som springer runt hos de gamla på många orter. Blekinge är väl undantaget, vilka fina siffror de har.


  1. Ulla Lundell skriver: 14 maj, 2020

   Kronprinsessan passar i det mesta men snälla sluta med dessa knytblusar.

   Ulla


  2. Bror skriver: 14 maj, 2020

   Blekinges “fina siffror…”
   Ja, där pekar minsann politikerna med hela handen; eller snarare lyfter hela armen.


  3. Chris skriver: 15 maj, 2020

   Ja, det är intressant hur kungafamiljen i allmänhet och Victoria i synnerhet utnyttjat corona-krisen för att befästa sitt existensberättigande. I stället har det haft motsatt effekt på många som nu alltmer ifrågasätter monarkins roll. Jag ser V:s framträdanden som PR-kupper. Det finns ingenting hon kan tillföra debatten, utan det enda hon gör är att upprepa experternas argument. Någon landsmoderlig framtoning har hon absolut inte i mina ögon.


 8. Bror skriver: 14 maj, 2020

  Kungligheter eller ej, men detta med att göra sig bra på bild är en mer komplicerad fråga än vad man i förstone kan tro.
  Experimentella studier visar klart och tydligt på det.
  En av dessa studier använde sig av 3 kategorier individer av båda könen som försökspersoner: nygifta, stabila äkta makar och par på väg mot skilsmässa.
  Var och en fick se foton på sin partner. Fotografierna var omärkligt retuscherade med modern photoshop teknik. Av 5 bilder var 2 “förbättrade”, 2 “förfulade” och 1 bild “neutral”, dvs som partnern “verkligen” såg ut.
  Uppgiften som alla försökspersoner fick var nu att välja det foto som var mest likt partnern.
  Resultatet blev som förväntat!
  De nygifta uppfattade sin partner som lite “snyggare” än han/hon egentligen var. De på väg mot skilsmässa såg däremot sin partner som “fulare” än han/hon var i verkligheten. De par som levt länge i ett stabilt äktenskap var de enda som hade en realistisk syn på utseendet hos sin make/maka.
  Vad lär man nu av detta?
  Självrannsakan vore kanske en lämplig punkt att utgå från…


 9. Susanne Blomgren skriver: 14 maj, 2020

  Obs bra skrivet. Vi har en fruktansvärd situation för dom äldre nu. Känns som det är uträknat,äldre är inte vatten värda, sedan att inte ge syrgas till de äldre med corona är massmord.


 10. Mimmi skriver: 14 maj, 2020

  Har vi inte kommit ifrån tråden nu? Vet inte vad Blekinges siffror tillför på de här sajten.


  1. Ulla Lundell skriver: 15 maj, 2020

   Ja Mimmi jag håller med dig fullständigt.

   Ulla


  2. Bror skriver: 15 maj, 2020

   Mimmi o Ulla!
   Var inte så förtvivlat rigida! Prova gärna på att tänka lite “utanför boxen/rubriken”.


 11. Mimmi skriver: 15 maj, 2020

  Bror Ja visst jag kan väl prova vara lite lössläppt och hålla mig utanför tråden. Jag kan då ta upp frågan om du tycker att det alla troll och “haters” (som uppstått de senaste månaderna i forumet), producerar, som inte heller håller sig till tråden utan oavsett rubrik – systematiskt och konsekvent bajsar ut ett hat, ett förakt och går till personangrepp mot vissa individer i kungahuset, om deras inslag är helt ok “out-of-the-box”. Och att detta gynnar forumet. Vore intressant att höra din reflektion där.


 12. Elna skriver: 16 maj, 2020

  Bror
  Skriv en bok eftersom du verkar vara en man med många åsikter. Utrymmet här verkar för lite för dig.


 13. caterine skriver: 23 maj, 2020

  Håller med Chris, det här utbrottet av Corona visar i alla fall att vi klarar oss bra utan kungahusets s k arbete. Nu finns ju inte ens behovet av statsbesök, galatillställningar, diverse kalas som kungafamiljen förväntas delta i. Nu kan de strosa hemma och göra ingenting och de saknas inte. Då hjälper det inte med bilder på nya knutblusar och nya kavajer. Och vad billigt det blir med Victorias galautstyrslar. Sänk apanaget omedelbart.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar