Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hemliga budskapet i bilden som får alla att haja till

12 feb, 2020, 13:40 
Det spanska kungahuset har skickat ut nya, vackra familjeporträtt.Men gömmer Felipe och Letizia ett hemligt budskap i bilderna?
Annons
Titta – är du längre än kungafamiljen?Brand logo
Titta – är du längre än kungafamiljen?

Den nuvarande uppsättningen officiella bilder på den spanska kungafamiljen började bli lite daterade. Inte så konstigt, med tanke på att de togs för tio år sedan.

Nu har de nya bilderna börjat cirkulera i Spanien – och folk är mer än nöjda med uppdateringen. På bilderna ser vi en fin, harmonisk familj bestående av pappa Felipe, mamma Letizia och döttrarna Leonor, 14, och Sofia, 12.

Hemligt budskap i spanska kungahusets bild

Den spanska kungafamiljen! Kung Felipe, drottningen Letizia och döttrarna Leonor och Sofia.
Den spanska kungafamiljen! Kung Felipe, drottningen Letizia och döttrarna Leonor och Sofia.

Niels Borgos, journalist på kungatidningen Billedbladet, har närstuderat bilderna. Han ser ett hemligt budskap i fotoserien.

“Det är tydligt att drottning Letizia och kung Felipe med familjebilderna också vill skicka en signal om att de inte bara är ett kungapar med uniformer, ordnar och diadem. För dem har det alltid betytt mycket att de ska ses som ett kärleksfullt föräldrapar med två härliga döttrar. Familjefotot utstrålar lugn och ro – med hela familjen klädd i en stil som är elegant och avslappnad”, skriver Niels.

Annons

Även Leonors placering av bilden bär på en betydelse, menar Niels.

“Prinsessan Leonor står vid sin fars högra sida – säkert för att betona hennes position som tronarvinge”, skriver han.

Prinsessornas frihet i USA

Men trots att familjen står varandra nära, så tillåts ändå Leonor och Sofia en hel del frihet. Varje sommar får de åka till USA och delta i ett sommarläger där barnen får segla och spela tennis. De får också tid att jobba med sin engelska.

– Vi hade så kul tillsammans, sportade och mötte massor av andra ungdomar från olika länder, berättade prinsessorna då de precis kommit hem från sin USA-resa.

Foto: TT

Annons