Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hemliga dramat bakom nya bilden på Margrethe

26 nov, 2021, 17:15 

Drottning Margrethe är inte den som håller tillbaka på glamouren när det vankas bankett, men den här gången kunde det ha gått riktigt illa.

Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 47?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 47?

Om ungefär en och en halv månad är det 50 år sedan kung Frederick IX av Danmark gick bort och hans dotter Margrethe tillträdde tronen som hans efterträdare.

Det uppmärksammar nu danska hovet med nya porträtt på drottningen, där hon bär en rad maffiga smycken, bland annat den brosch hon bar på statsbesöket i Tyskland.

Besöket i Tyskland inleddes med en flott middag drottning Margrethes statsbesök i Tyskland och allt var exakt så elegant som man kunde förvänta när Danmarks drottning är klädd till gala:

Margrethe anlände klädd i smaragdgröna spetsar. I håruppsättningen glimmade det oskattbara poire-diademet och det matchande halsbandet vilade i urringningen. Och strax nedanför satt den: Broschen – som snart skulle stå för kvällens stora drama.

Katastrof! Broschen gick sönder under statsbesöket.

När Margrethe stod där på trappan till Schloss Bellevue i Berlin, sida vid sida med sin värd presidenten, så var det fem stora päronformade pärlor som dinglade från broschens briljanthängen, men kort därefter upptäcktes det att en av de värdefulla pärlorna saknades!

Margrethe bar broschen igen på de nya officiella porträtten.

Men det som hade kunnat bli en katastrof löste sig på bästa sätt, pärlan hittades och återbördades till Margrethe, som lät sina hovjuvelerare laga smycket så fort hon var på dansk mark igen.

Nu bär hon alltså samma smycken på det officiella porträttet och det är verkligen ett smyckesset värdig en drottning!

Annons