Hemliga krismötet – Victoria väntar på besked!

Victoria undviker helst ämnet.

Victoriadagen verkar inte kunna bli av som planerat.Men arrangörerna har inte gett upp hoppet ännu.

Victoriadagen 2020 kommer allt närmare. Men blir det, i dessa coronatider, verkligen något av firandet i år? I förra veckan gav Stefan Löfven ett besked som torde ha tagit kål på kronprinsessan Victorias förhoppningar om att få vara med om sin älskade högtidsdag i år.

Förbudet mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer står kvar och kommer att gälla till minst 15 juli. När är då Victoriadagen planerad? Jo, 14 juli.

– Jag önskar att jag kan säga att det här är över och att vi har krisen bakom oss. Men vi är inte där än. Så även sommaren som vi har framför oss kommer att bli annorlunda, sa Stefan Löfven enligt Svenska Dagbladet.

– Vi är redo att fatta nya beslut om det skulle krävas för att ytterligare bromsa smittspridningen, säger Stefan Löfven.

Victoriadagen 2020 – krismöte hålls

Victoria har mycket att fundera över just nu.

Victoria har mycket att fundera över just nu.

Men arrangörerna för Victoriadagen har inte kastat in handduken ännu. Huvudansvarige Stephan Rimér har följande att säga när Svensk Dam får tag i honom.

– Vi har inget nytt. Men vi har en ny avstämning i veckan, säger Stephan.

“Blir inget traditionellt firande”

Man får anta att Victoria får besked direkt efter avstämningen. I år skulle firandet äga rum på Slottsporten, den nya spelplatsen vid Borgholms Slott. Det var tänkt att bli en folkfest med många besökare och artistuppträdanden från bland andra Melodifestivalen-vinnarna The Mamas.

Hovets informationschef Margareta Thorgren har tidigare bekräftat att Victoriadagen blir omgjord för att stämma överens med restriktionerna.

– Det kommer inte ett bli ett traditionellt firande, som vi är vana vid. Kronprinsessan Victoria kommer att firas men vi ser över möjligheterna, har Margareta sagt till Svensk Dam tidigare.