Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hemliga pakten i Ockelbo – därför skvallrar ingen om Daniel och Victoria

11 aug, 2023, 20:53 
https://image.svenskdam.se/image-9733033?imageId=9733033&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Samuel Björn
Victoria och Daniel
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel gillar verkligen att åka hem till prinsens födelseort.
Kronprinsessan Victoria och prins Daniels anonyma liv i den lilla tätorten.
Annons
Ewa och Olle Westlings privata liv i Ockelbo – beslutet för Victoria & DanielBrand logo
Ewa och Olle Westlings privata liv i Ockelbo – beslutet för Victoria & Daniel

Kungafamiljen jobbar hårt och har väldigt ofta flera kungliga uppdrag i veckan som ska genomföras. Deras kändisskap i Sverige kan göra det svårt för dem att helt kunna slappna av och vara sig själva offentligt utan att få allt för mycket uppmärksamhet.

Där kommer smältvägen i Ockelbo in. Det röda kedjehuset som tillhör Ewa och Olle Westling har nämligen under lång tid fungerat som en tillflykt för kronprinsessan Victoria och prins Daniel när de vill komma ifrån rampljuset ett tag.

En plats för anonymitet

I över 20 års tid har kronprinsessan Victoria åkt till Ockelbo och sin numera svärföräldrar för att få utrymme att andas. Svärföräldrarna bor fortfarande kvar i det hus som prins Daniel växte upp i och trivs verklig!

Annons

Första åren av Daniel och Victorias romans fungerade Ockelbo som det perfekta stället för paret att kunna komma iväg och vara anonyma, innan ens pressen i Stockholm visste om deras romans.

I Ockelbo så är befolkningen glada över att kronprinsessan och hennes familj hälsar på - men respekterar samtidigt deras privatliv.

Prins Daniel
Prins Daniel passade 2011 på att hälsa på några gamla bekanta från hemorten.

Inga fotografer jagar dem längst gatorna och inga från befolkningen springer fram och kräver selfies.

– Man gör inte så stort väsen om man skulle råka möta dem på torget eller något sådant. Man beter sig som att de är vilka vanliga människor som helst, har Yngve Gunnarsson från Ockelbo hembygdsförening tidigare sagt till Svensk Damtidning angående att möta på kungligheterna.

Annons

Viktig plats för Oscar och Estelle

Men platsen är inte bara viktigt för Victoria och Daniel utan också prinsessan Estelle och prins Oscar. Barnen har en väldigt nära relation till sina farföräldrar och kan verkligen njuta av att få umgås med dem i lugn och ro i Ockelbo.

prins Oscar
En ung prins Oscar under invigningen av en kombihall i Ockelbo 2018.

I Ockelbo får de unga kungligheterna känna av livet bortanför allt det kungliga och all media. Där fåt de leva ett vanligt vardagligt liv, precis som deras far gjorde under sin uppväxt.

Annons