Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hemliga regeln Kate och Charlotte måste följa: "Respekt..."

14 aug, 2023, 17:00 
https://image.svenskdam.se/image-9733955?imageId=9733955&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Felicia Plåt
Kate och Charlotte
Både Kate och Charlotte älskar tennis. Foto: TT

Det är inte ofta vi ser kungligheterna i solglasögon.

Annons

Under sommarmånaderna står solen som högst och dess strålar är något man behöver passa sig för. Det är många som använder olika metoder för att skydda sig mot solen, solkräm, keps eller varför inte ett par stiliga solglasögon?

Prinsessan Kates härliga dag med barnenBrand logo
Prinsessan Kates härliga dag med barnen

Kate och Charlottes Wimbledon-accessoar

Det är inte ofta vi ser våra kungligheter bära solglasögon, men det händer. Nyligen kunde vi se prinsessan Kate tillsammans med dotter prinsessan Charlotte bära upp varsitt par solglasögon under Wimbledon.

Kate som är ett troget tennis-fan hade tagit med sig hela familjen och det var Charlottes första Wimbledon-turnering. De båda var riktigt investerade i matchen mellan Carlos Alcaraz och Novak Djokovic. Solglasögonen var på för att kunna njuta av matchen ordentligt istället för att bli distraherade eller bländade av den starka solen.

Annons

Hemliga regeln kungligheterna måste följa

Prinsessorna bar upp accessoaren utmärkt men det finns faktiskt en anledning till att vi inte ser dem i "solglajjor" särkilt ofta. Det handlar nämligen om vett och etikett, det kunde etikettexperten Myka Meier berätta för tidningen People.

Kate och Charlotte
Prinsessorna hade solglasögon under Wimbledon.

– Solglasögon kan ses på kungligheterna under officiella sammanhang, men vanligtvis bara under sportevenemang eller en aktivitet utomhus när det behövs som ögonskydd för solen. Men de kommer att ta av sig solglasögonen så fort de kommer inomhus, har ett längre samtal, eller hälsar på någon, säger Myka till People.

"Artighet och respekt"

Precis som experten säger hade vi inte några solglasögon i sikte när Kate pratade med personal, bollkallar och lisor, eller andra volontärer innan matchen startade. Likaså när Kate skulle gratulera vinnaren Carlos Alcaraz till vinsten var solglasögonen av.

Denna regel gäller för alla kungligheter då det hela handlar om respekt och artighet.

– Solglasögon tillåter inte direkt ögonkontakt, vilket kan ses som en barriär när man kommunicerar, säger Myka och fortsätter.

– Genom att ta av sig solglasögonen vid mötet ses det som ett tecken på artighet och respekt för den andra personen, säger hon till People.

Annons