Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hemligheten bakom Ewa Westlings oväntade namnbyte – så hette hon förut

15 aug, 2022, 13:00 
AvIbraheem Alsalman
Så hette Ewa Westling förr

Det här var rätt oväntat.

Annons
Sanningen om drottning Silvias och Ewa Westlings relation!Brand logo
Sanningen om drottning Silvias och Ewa Westlings relation!

Ockelbo förknippas för många med prins Daniels hemort. Kronprinsessan har tidigare avslöjat vissa detaljer om Ockelbo. Till exempel brukar hon besöka Café Trillin. Prinsessan Estelle går oftast på Ica Uggeblo.

– Men vår favoritplats i Ockelbo är Rönnåsen, med utsikt över hela bygden. Det var den första platsen som Daniel tog med mig till, säger Victoria i boken Vårt Bröllop (Natur & Kultur 2010).

Ockelbo är en rätt vanlig ort - som också hårt förknippas med kungafamiljen. Victorias numera svärmor och prins Daniels mamma, Ewa Westling, har medvetet valt bort livet i storstan för att bo kvar i det 140 kvadratmeter stora kedjehuset på Smältvägen. Detta trots att de, med all rätt, är Ockelbos mest hajpade familj.

Annons

En detalj i Ewa och Olle Westlings liv som många verkar ha missat är Ewas namn. Hon har nämligen gjort ett namnbyte. Visste du det?

Detaljen i Ewas namn - så hette hon förr

Ewa har tidigare hetat Westring i efternamn. Det är alltså bara en bokstav som skiljer mellan Ewas flicknamn och hennes namn som Olle Westlings fru.

Ewa och Olle på en bild från 2003.

Och det var henne Olle Westling blev kär i när hon jobbade i luckan på postkontoret i Kilafors djupt in i Hälsinglands skogar. Det har Olle tidigare berättat i SVT-dokumentären om familjen Westling som sändes inför Victorias och Daniels bröllop.

En helt enkelt urgullig historia. Den 14 maj 1967 blev Olle och Ewa man och hustru. I Hanebo kyrka, den vitputsade 1300-talskyrkan inte långt från postkontoret där de en gång träffades och där Olle blev kär i en då 23-årig kvinna, gifte de sig.

Foto: TT.

Annons