Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hemska beskedet från Furuvik – Victorias favoritapa kan finnas bland de döda

15 dec, 2022, 12:51 

Kronprinsessan Victorias favoritapa Santino bor på Furuvik.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kronprinsessan Victorias 5 bästa outfitsBrand logo
Kronprinsessan Victorias 5 bästa outfits

Den ofattbara händelsen på Furuviksparken fortsätter att chocka Sverige. Under gårdagen rymde tre schimpanser från hägnet ut till parkområdet. Strax efter att jakten inleddes lyckades ytterligare två ta sig ut.

Tre av dem schimpanser som rymde har skjutits ihjäl. Den fjärde uppges vara skadeskjuten, och under onsdagen hade zoot ännu inte gått ut med vilka av parkens sju schimpanser som avlivats.

– Vi vet inte i nuläget vilka schimpanser det rör sig om. Det är en pågående situation men så fort vi vet mer kommer vi att delge, säger informationschef Annika Troselius till Svensk Dam i onsdags.

Annons

Victorias favoritapa bor på Furuvik

En av schimpanserna som bor på Furuviksparken är Santino, en individ som har en speciell koppling till både kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine.

Han ligger nämligen bakom flera konstverk, varav två ägs av kungligheterna.

Santino fann sin talang när han kom till Furuviksparken från München zoo och tvingades sitta i karantän. I tristessen försågs han med målarfärg och med tiden blev han så pass skicklig att han till slut kunde sälja sina tavlor för 10 00 kronor styck.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Kronprinsessan Victoria äger en av schimpansen Santinos tavlor.
Annons

Hemska beskedet

Victoria har som bekant en förkärlek till djur och schimpanserna är inget undantag. När hon på sin 25-årsdag skänkte 100 000 kronor till Sweden Chimpanzee Trust gav Santino henne en tavla som tack.

Dagen efter den fruktansvärda händelsen har Furuviksparken fortfarande inte fått kontroll på läget. De vet fortfarande inte hur schimpanserna lyckades rymma, eller vilka av schimpanserna som skjutis ihjäl.

”Vilka individer det är som vi har tvingats avliva väntar vi fortfarande på att få helt bekräftat. Det är viktigt att det blir rätt och vi återkommer så fort vi kan”, skriver djurparken på sin hemsida.

Schimpanser flydde från Furuviksparken under onsdagen
Under onsdagen flydde flera schimpanser från Furuviksparken, varav tre sköts ihjäl. OBS! Schimpansen på bilden har inget med händelsen att göra.

Foto: TT

Annons