Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hemska beskedet till Charlene på kliniken – nära vännen död

26 dec, 2021, 17:44 
AvIndra Nordemar

Furstinnan Charlene har nåtts av ett hemsk besked från Sydafrika,

Annons
Charlenes hälsa & äktenskap: 3 saker du måste vetaBrand logo
Charlenes hälsa & äktenskap: 3 saker du måste veta

2021 är nog inte året som Charlene kommer minnas som ett av hennes bästa. Nej, snarare kanske värsta. Hon har verkligen inte haft det lätt den senaste tiden.

Från att ha drabbats av infektion som lett till flertalet operationer, till att bli inlagd på hemlig klinik både för hennes psykiska och fysiska mående.

Och nu ytterligare ett hemskt besked – Charlenes goda vän, Desmond Tutu, har dött.

Charlenes tuffa år – från den ena kliniken till den andra

Det var i maj i år som Charlene begav sig till Sydafrika, både för semester och för att arbeta med sin organisation. Men det slutade med att hon blev riktigt sjuk och blev kvar i hemlandet i ett halvår, utan sina barn och sina make furst Albert. Och när hon väl landade i Monaco, tog det inte många timmar innan hon blev i väg skickad igen.

Hon varken åt eller sov, knappt.

– Hon var helt utmattad, både fysiskt och känslomässigt. Det blev för mycket, hon kunde varken klara det officiella, livet i stort eller ens att vara med familjen, har Albert sagt till tidningen People.

Annons

Nu är hon varit inlagd på en klinik i drygt en månad och nyligen gav hovet en, inte särskilt positiv, uppdatering om hennes hälsa.

– Det kan komma att ta ytterligare ett antal månader innan furstinnans hälsotillstånd är gott igen, heter det i det officiella uttalandet.

Hemska beskedet till Charlene – vännen har dött

Och nu har hon alltså nåtts av ännu ett bakslag. På Instagram delar hon med sig av den tragiska nyheten.

"Mina kära vän, du kommer vara saknad. Jag vet att du är vid vår faders sida. Jag kommer alltid bära våra fina minnen ihop. Och ditt skratt kommer finnas i mitt hjärta för alltid. Vila i frid."

Det är fredspristagaren Desmond Tutu som avlidit 90 år gammal. Den sydafrikanske ärkebiskopen var en av de ledande gestalterna i kampen mot apartheid, det rasistiska politiska system som åtskiljde svarta och vita i Sydafrika, och fick Nobels fredspris 1984.

Desmond var en av landets mest älskade personer, och det är nu många som sörjer hans bortgång. Inklusive Charlene.

Furstinnan har arbetat sida vid sida med Desmond ett flertal gånger och genom åren har de skapat ett nära vänskapsband. Därför är det kanske extra tungt för Charlene, som också måsta ta emot beskedet från en klinik, utan sin familj.

Foto: TT

Annons