Hemska beskedet till drottning Elizabeth inför begravningen av prins Philip

14 apr, 2021, 15:00 
Drottning Elizabeth
Drottning Elizabeth har fått ett hemskt besked inför begravningen av hennes man prins Philip.
Annons
Prins Philips sista svåra tid i livet – levde isär från Elizabeth
Prins Philips sista svåra tid i livet – levde isär från Elizabeth

Prins Philip kommer att få sitt avsked – men det blir inte som kungafamiljen hade velat.

I vanliga fall skulle det brittiska folket få en mer högtidlig chans att säga farväl till drottning Elizabeths make. När drottning Elizabeths mamma avled, "The Queen Mother", sträckte sig köerna av sörjande långa.

Det här är en omöjlighet i dagens läge. Coronaviruset har slagit hårt mot Storbritannien och regeringen vill inte göra några undantag i sina restriktioner, ens för drottningen.

Drottning Elizabeth har fått ett hemskt besked inför begravningen

Därför har Buckingham Palace meddelat att begravningen, som ska tv-sändas, kommer att ha en kraftigt nerkortad inbjudningslista. Endast 30 besökare tillåts under ceremonin.

Drottning Elizabeth, prins Charles och prins William är självklara gäster. Även dottern prinsessan Anne och sönerna prins Andrew och prins Edward väntas delta med sina respektive.

Men frågan är om Elizabeth kommer att kunna räkna med påtagligt tröst och stöd där hon ska sitta i St. George's Chapel och säga farväl till sin älskade man. Restriktionerna kan nämligen sätta stopp för detta, delvis.

Annons

Så här skriver sajten Royal Central.

"Gäster som inte ingår i samma hushåll kommer att behöva hålla två meters avstånd från varandra på grund av den pågående krisen. Det betyder att drottningen, eftersom hon kan komma att vara den enda personen från sin 'bubbla' som är där, så kan hon behöva sitta ensam", skriver Royal Central.

"Hon är en änka"

Men det kan vara så att drottningens "bubbla", för att låna det brittiska uttrycket, rymde fler personer än Philip.

"Efter som 94-åringen numera är en änka, så är det fullt möjligt att hon har bildat en ny bubbla med prins Charles och Camilla, eller kanske med Wessex-familjen och prins Andrew som bor nära Windsor", skriver Royal Central.

Oavsett vad, så kommer samtliga besökare på prins Philips begravning att behöva bära munskydd, för att hålla nere smittorisken.

Annons