Hemska beskedet till Madeleine i SVT-sändningen – efter katastrofsiffrorna

03 jun, 2021, 07:00 

Prinsessan Madeleine är så långt ifrån svenskarnas förstahandsval man kan komma.

Annons
Hör Daniels tydliga uppmaning till Madeleine
Hör Daniels tydliga uppmaning till Madeleine

Enligt en ny Sifo-undersökning om kungahuset som Svensk Damtidning låtit göra har de en tuff utmaning framför sig med att vinna tillbaka svenska folkets förtroende för prinsessan Madeleine.

När de svaranden fick frågan om vem i kungafamiljen de har mest förtroende för var det hela 54 procent som valde Victoria medan Madeleine fick noll procent, något som aldrig skett förut.

Recept.se Nyhetsbrev

Johan T Lindwall, chefredaktör på Svensk Damtidning, kommenterade frågan i Morgonstudion i SVT under onsdagen.

– Hovet borde sätta sig ner och titta på det här, vad är det som gör att enskild medlemmar får så låga siffror i den här undersökningen? Det här är svenska folket som har sagt sitt, säger han i sändningen.

Johan T Lindwall: ”Tror man kommer titta närmare på”

Men bryr sig Madeleine verkligen om vilket förtroende hon har bland det svenska folket när hon valt att dra sig undan mer och mer, är frågan som uppstår i studion.

Annons

– Hon är ju fortfarande en del av den svenska kungafamiljen, hon ingår i tronföljden och uppbär apanage. Det är ju väldigt viktigt att visa att man arbetar för kungafamiljen och att man då får ett förtroende från svenska folket. Det här tror jag man kommer titta närmare på, fortsätter han.

Annons