Hemska nyheten om Elizabeth – lurade alla

Hemska nyheten om Elizabeth – lurade alla

Den hemska nyheten om drottning Elizabeth chockade världen.

10 kungliga saker att se fram emot 2022!
1:00

Efter reklamen: 10 kungliga saker att se fram emot 2022!

(1:00)

Slå på ljud

Det var under tisdagen som den amerikanska nöjessajten Hollywood Unlocked publicerade ett inlägg på Instagram, där man hävdade att drottning Elizabeth var död.

"Källor nära kungahuset har exklusivt meddelat att #DrottningElizabeth har gått bort. Hon var inplanerad att delta på den brittiska Vogue-redaktören Edward Enninfuls bröllop, men hittades död. Berättelsen utvecklas", skrev Hollywood Unlocked på Instagram.

Nyheten blev genast stor i sociala medier och drottningens namn började trenda på bland annat Twitter.

Hemska nyheten om Elizabeth – lurade alla

När nyheten spreds i sociala medier blev många konfunderade över varför informationen kom från en amerikansk sida och inte en brittisk. Många ifrågasatte även om det hela faktiskt stämde.

Samtidigt gick grundaren av Hollywood Unlocked ut på Twitter och skrev att tidningen inte sprider lögner, och att han väntar på ett uttalande från Buckingham Palace.

Men något uttalande från hovet kom inte och tillslut rapporterade flera sajter att en riksdagstjänsteman kallat nyheten för falsk.

Nu hånas det felaktiga uttalandet om att drottningen skulle vara död istället i sociala medier. Många skriver även att det är okänsligt och grymt att publicera denna falska nyhet om drottningen, och ber sidan att ta bort inlägget från Instagram.

Drottning Elizabeth har smittats av covid-19: "Milda symtom"

Det var på söndagen som hovet meddelade att drottningen drabbats av covid-19, med milda symtom.

Men på tisdagen meddelade man att drottningen nu ställer in sina digitala uppdrag, på grund av de förkylningssymtom som hon upplevde.

Med tanke på att drottningen snart är 96 år gammal, och på senaste tiden varit skör, så var detta förstås oroande för vissa.

LÄS MER: Hovets nya besked om covidsjuka drottning Elizabeth, 95: ”Ställer in allt”

LÄS MER: Elizabeth och Philip – och kärleken som inte kan dö

LÄS MER: Drottning Elizabeths privata gömställe avslöjat – har isolerat sig på bondgård