Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Elizabeths privata gömställe avslöjat – har isolerat sig på bondgård

25 jan, 2022, 14:00 
Drottning Elizabeth
Snart väntar en av årets tyngsta dagar för drottning Elizabeth – men detta är platsen där hon får vara i fred.
Annons
Det här är drottning Elizabeth - världens äldsta monarkBrand logo
Det här är drottning Elizabeth - världens äldsta monark

En bondgård i tegel, med stort stall och öppna fält runtom. Kanske tio rum. Och havsutsikt.

Här, på Wood Farm, befinner sig drottning Elizabeth just nu, och det är ljusår från hennes vanliga hem på 1000 rum stora Windsor Castle.

Drottning Elizabeths gård Wood Farm
Drottning Elizabeths privata gömställe: Wood Farm i Norfolk.

Det var här som drottning Elizabeth och prins Philip då och då kunde leva som ett ”vanligt” par. Så Wood Farm har alltid haft en speciell plats i hennes hjärta – inte minst för att det var här som prins Philip tillbringade mycket tid de sista åren av sitt liv.

Annons

Drottningen anlände från Windsor i söndags, en snabb tur med helikoptern innan hon hämtades upp med den sedvanliga Range Rovern. Chauffören och livvakten där fram och hon själv på sin vanliga plats i baksätet. Denna gång med småfåglar på sidensjaletten.

Drottning Elizabeth i en Range Rover
På väg till Sandringham i söndags.

Detta uppges också vara första gången som hon återvänder efter prins Philips död, så dubbelt känslomässigt för drottning Elizabeth.

Wood Farm ligger på ägorna till slottet Sandringham och här väntas hon nu stanna i minst två veckor, för att i stillhet fira en av de stora milstolparna i sitt liv: Tidigt på morgonen den 6 februari har hon suttit 70 år på den brittiska tronen.

Annons

Det var dessutom just här, på slottet Sandringham, som hennes lungcancersjuka pappa kung George dog i sömnen, just den februaridagen 1952, bara 56 år gammal.

Själv blev 25-åriga Elizabeth drottning i samma ögonblick, och hennes fars dödsdag är därmed också hennes jubileumsdag. Och då vänder hon alltid blicken inåt och begrundar de år som gått.

Drottning Elizabeth
Drottning Elizabeth, 96 år i april.

Men hur mår hon då – egentligen? Ja, hovet har inte kommit med några nya oroväckande uppdateringar i alla fall. Det är dock fortfarande bara lättare skrivbordsarbete som gäller för hennes del, och så har det snart varit i ett halvår nu, ända sedan hon oväntat tvingades tillbringa en natt på sjukhus i oktober. För vilken åkomma är det ingen som vet.

Annons

Sandringham – enda slottet drottning Elizabeth äger själv

Slottet Sandringham
Vackra Sandringham House.

Slottet Sandringham ligger i Norfolk, dryga tjugo mil från Windsor, och det speciella med detta vackra slott i tegel är att drottning Elizabeth äger det privat. Hennes farfarsfar fick det i storslagen 21-årspresent år 1862 av sina föräldrar drottning Victoria och prins Albert och sedan har det alltså gått i arv till drottning Elizabeth.

Annons

Foto: TT.

Annons