Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hemska sanningen om prins Philips begravning – stort familjebråk pågick bakom kulisserna

03 maj, 2021, 08:28 
Drottning Elizabeth på prins Philips begravning

Prins Philips begravning blev överskuggad av ett stort familjebråk, visar nya uppgifter.

Annons
3 snackisar efter prins Philips begravningBrand logo
3 snackisar efter prins Philips begravning

Meghan Markle och prins Harry befinner sig i ett slags ställningskrig med resten av kungafamiljen.

Enligt många nåddes kulmen när Meghan och Harry ställde upp i en intervju med tv-ikonen Oprah Winfrey, en intervju som man får betrakta som ett slags uppgörelse med hovet.

Stort familjebråk på prins Philips begravning

Bland annat avslöjade Harry att hans relation med pappa prins Charles havererade fullständigt när han och Meghan bosatte sig i Vancouver.

– Pappa slutade svara när jag ringde, sa Harry i intervjun.

Harry återförenades med sin pappa när prins Philip begravdes i slutet av april. Men sanningen bakom mötet är ingen behaglig läsning.

Drottning Elizabeth på prins Philips begravning
Det var kylig stämning på prins Philips begravning.

Enligt flera brittiska och amerikanska medier är Charles fortfarande rosenrasande efter Oprah-intervjun. Han gick med på att hålla god min under begravningen – men vägrade i stort sett prata med sin son.

Annons

"Prins Harry och prins Charles pratade inte ut när Harry återvände till Storbritannien. De kommunicerade knappt överhuvudtaget. Charles är fortfarande vansinnig över att Harry kritiserade honom och kungafamiljen i den stora intervjun och kan inte glömma detta", skriver US Weekly.

I The Sun hävdar Phil Dampier, författare till flera böcker om kungafamiljen, ungefär samma sak.

– Det pågick diskussioner efter prins Philips begravning, men de var väldigt ansträngda och bara en inledning, säger Phil.

"Kommer att sparkas ut"

Det finns dessutom ytterligare bevis på att Charles och prinsparet inte går jämnt just nu. Enligt kungaexperten Angela Levin planerar Charles att göra en markering som kommer att bli väldigt kännbar för Harrys del.

– Prins Charles har länge velat skära ner på monarkin för att spara på utgifterna och se till att folk lever upp till pengarna som de får från skattebetalarna. Jag tror att det är då som Harry och Meghan kommer att sparkas ut från kungafamiljen, säger Angela till TalkRadio.

Annons