Hemskt besked om Drottning Margrethe – oro i Danmark

Drottning Margrethe

Drottning Margrethe har allvarliga hälsobekymmer. Det nya beskedet gör danska folket oroliga.
Slå på ljud

Drottning Margrethe är känd för sin chosefria och ofta brutalt ärliga stil. Hon säger vad hon tycker och känner – och skräder inte orden i onödan.

Exakt så ärlig var Margrethe när hon i en intervju med webbmagasinet ALT for Damerna talade om sin framtid.

– Jag tror inte att jag har tio år framför mig. Det tror jag inte. Men det kommer ju att visa sig. Jag känner inte att tiden är på väg att ta slut, men med ett visst mått av verklighetsanpassning får man väl säga att det inte är tio år kvar.

– Och det tar jag egentligen med ro. Jag har fullt upp och tusen järn i elden. Så nej, det spelar ingen stor roll med åren nu, tror jag.

Hemskt besked om drottning Margrethe

Drottning Margrethe

Drottning Margrethe som vi är vana att se henne: vital!

Det här var 2020. I år är det 2021, och i april firade Margrethe sin 81:a födelsedag. Nu börjar åldern verkligen ta ut sin rätt, rapporterar danska Se og hör.

När drottningen besökte Färöarna i slutet på juli hade hon märkbara problem med att gå. Hon fick stöd när hon klev ur helikoptern som förde henne till välkomstceremonin – där hon log tappert mot alla som samlats.

Benen har länge varit ett orosmoment för Margrethe. Sedan 2007 har hon blivit opererad i knäna hela fem gånger. Trots att drottningen sitter på en urkraft som är få förunnad, så blir smärtorna ibland för mycket. Det märktes på Färöarna, där hovpersonalen bar med sig en stol vart än Margrethe gick. När knäna gjorde för ont fick hon sätta sig ner och ta igen sig.

En väldigt tråkig syn för det danska folket, som såklart vill ha en frisk och kry drottning. Hon har ju suttit på tronen sedan 1972. Bortsett från Kristian IV finns det ingen dansk regent som burit kronan så länge.

LÄS MER: De får bo på kungens privata ö – reglerna som gäller

LÄS MER: Suzanne Axells okända tragedi – lämnades

LÄS MER: Stjärnorna på slottets tragiska öden – försvann efter programmet

LÄS MER: Så gick det sen för skådespelarna i "Fanny och Alexander"