Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungen och prinsessan Sofia hånas i Sveriges största podcast

17 jan, 2019, 12:00 
AvRed Aktionen
Prinsessan Sofia i lila.
Sofia får sig en känga i Sveriges största podcast. Svensk Damtidning expert, Herman Lindqvist, menar att påhoppen grundar sig i okunskap.
Annons

Att kritikerna diskuterar monarkins vara eller icke vara är kungligheterna vana vid. Men att, som enskild familjemedlem, tvingas utstå påhopp via sociala medier måste vara svårare att vänja sig vid.

Häromveckan hamnade prinsessan Sofia i skottgluggen när Alex Schulman och Sigge Eklund, som driver Sveriges största podcast “Alex och Sigge”, pratade om den senaste upplagan av Året med kungafamiljen. I inslaget får SVT följa med Sofia till hennes kontor på Stockholm slott. En plats som podd-kollegorna menar att prinsessan aldrig besöker.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
alex schulman sigge eklund
Alex Schulman och Sigge Eklund driver Sveriges största podcast.

“Märkligt rent”

– Hon har aldrig varit där. Det är misstänkt att hon sitter där vid sitt skrivbord och så har hon en massa hyllor bakom sig som är helt tomma, säger Alex.

Annons

Sigge menar dessutom att Sofias skrivbord är “märkligt rent” och duon ifrågasätter även mötet mellan prinsessans Sofia och sekreteraren Anita, som de inte tycker känns autentiskt.

– Det är en väldig slump att sekreteraren råkar komma under de där sex minuterna som SVT är där.

prinsessan sofia svt

En bit in i samtalet kommer nästa påhopp. Sigge börjar tala om att den kungliga rapporteringen borde ske mer på håll. Han nämner kungens naturintresse som exempel och menar att när man ser honom ströva runt i skogen ser det bara ut som han gör det för kamerans skull. Dessutom tycker Sigge till om kungens gångstil som han menar liknar rocksångaren Liams Gallaghers.

Det som inte nämns i podcasten är Alex och Sigges egna kopplingar till kungafamiljen. Alex och Amanda Schulmans dotter Frances går ju i prinsessan Estelles klass på Campus Manilla och paret har även en nära relation till prinsessan Madeleines väninna Lina von Heidenstam (tidigare Tham) och maken Petter. Alex bror Calle Schulman har dessutom arbetat med välgörenhetsorganisation Project Playground, som prinsessan Sofia var med och grundade, och för några år sedan var Sigge gäst vid en stor Childhoodgala i New York.

Annons

Svensk Damtidnings kungliga expert Herman Lindqvist menar att påhoppen grundar sig i okunskap.

– Folk vet i allmänhet inte vad kungafamiljens arbete innebär. Det handlar inte bara om att sitta på kontoret utan de har ju programpunkter över hela landet. Det kan se ut som att de glider runt på en räkmacka men det är inget nöjesliv de lever. De krävs en enorm planering inför alla resor och de måste hela tiden se pigga och glada ut. När jag hör om sådana här påhopp tänker jag att folk inte vet vad de talar om.

Läs mer

Foto: Karin Törnblom/TT och SVT

 

Annons