Herman Lindqvist: Slottsspöket busade med Jordaniens kungapar

Herman Lindqvist: Slottsspöket busade med Jordaniens kungapar
Svensk Damtidnings kungliga expert Herman Lindqvist berättar en kuslig historia när Jordaniens kungapar var på besök i Sverige.
Annons

Förra veckan var Victoria och Daniel i Mellanöstern, de fick bland annat att möta sina gamla vänner, det jordanska kungaparet Abdullah och Rania. Kronprinsessan Victoria berättade en gång för mig hur spökena på Stockholms slott busade för kung Abdullah och drottning Rania. Det började med att drottning Silvia önskade det gästande jordanska kungaparet en god natt i gästvåningen, varpå hon skämtsamt tillade: “Hoppas att inte spökena ska störa er!” “Vadå spöken?” frågade kungen oroligt. “Äsch”, sa drottningen, “det var bara ett skämt.” Men faktum är att det finns många berättelser om spöken i just den våningen. Bland de mest uppskrämda var drottning Juliana av Nederländerna, som efter en orolig natt där bad att få byta gästrum för resten av statsbesöket. Slottspersonal hör ofta steg där ingen går och de hör hur möbler flyttats och dörrar slås igen.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Herman Lindqvist: Slottsspöket busade med Jordaniens kungapar”

 1. T skriver: 28 oktober, 2018

  Ursäkta mig. Oavsett om man själv råkar tycka detta är ett pikant inslag i en gammal byggnad så placerar man väl aldrig gäster i sovrum där de riskerar få sin nattsömn störd, som i detta fallet då det tidigare upplevts saker där. Och är man till nöds tvungen så säger man väl ingenting till sina gäster. Det här låter bara underligt.


 2. vesna skriver: 28 oktober, 2018

  Livvakter och vapen fixar alla såväl levande som döda. Samma våning och samma upplevelse för gäster. Varför inte byta våningen? Eller är meningen att gäster aldrig mer kommer till Sverige!?
  Tänker på alla slott i Skottland. Där spökar rejält.


 3. landstormenslillalotta skriver: 29 oktober, 2018

  Bör inte de jordanska barnen dessutom talat arabiska med mamman?


 4. Anna skriver: 20 mars, 2019

  Drottning Rania visar att man kan vara muslim utan att bära slöja.
  Att som somliga säga att man bär den av fri vilja, föranleder frågan vad det då är man tar ställning för, inte är det demokrati och kvinnans lika värde etc.


Annons

Laddar nästa artikel…