Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hon pekas ut som prins Philips älskarinna – raseri mot nya The Crown

20 okt, 2022, 10:45 
lady Penny

Prins Philips relation med Lady Penny i nya kontroversiella The Crown.

Annons
Här prins Philip förs till sista vilan – se bildernaBrand logo
Här prins Philip förs till sista vilan – se bilderna

Det är den mest omskvallrade – och mest nertystade – vänskapen i den brittiska kungafamiljen. Och förstås också den som folk är allra mest nyfikna på.

Så nu dras prins Philips relation med den brittiska adelskvinnan Penny Knatchbull fram i ljuset i den nya och femte omgången av Netflix-serien The Crown – trots att det bara har gått några veckor sedan drottning Elizabeths död.

Prins Philip och Lady Penny
Prins Philip och Lady Penny fotograferade på tu man hand.

Enligt vad som har läckt ut i förväg så ska nya The Crown dessutom innehålla scener där prins Philip talar öppet med Penny om sitt äktenskap – och sin hustru drottning Elizabeth. Något som nu väcker stor ilska i de brittiska hovkretsarna:

Annons

– Detta är djupt smaklöst och ärligt talat så är det ondsint skvaller, säger drottningens tidigare privatsekreterare Dickie Arbiter.

Och brittiska hovexperten Ingrid Seward skräder inte heller orden:

– Detta är fiction. Inte en chans att han skulle ha diskuterat sitt äktenskap med någon. Kungafamiljen kommer förmodligen att låta bli att titta av ren självbevarelsedrift.

Lady Penny även känd som Penelope Knatchbull, Lady Romsey, Countess Mountbatten
Lady Penny, som också har titeln Countess Mountbatten.

Men faktum kvarstår: Penelope ”Penny” Knatchbull var prins Philips nära vän och förtrogna, ända sedan de möttes under en hästpolomatch när han var 54 och hon bara var 22.

Annons

Fyra år senare gifte hon sig med prins Philips gudson Norton – barnbarn till Lord Mountbatten, som även stod vår egen kung Carl Gustaf mycket nära.

Penny höll låg profil i alla år, men fanns alltid där i bakgrunden och hon och prins Philip sågs regelbundet på tu man hand – något som spädde på alla romansrykten.

Prins Philip med Lady Penny som pekas ut som hans älskarinna i nya The Crown
När prins Philip tävlade i fyrspann så var Penny alltid med.

Prins Philip teg – ända fram till 1992 då han exploderade inför en nyfiken journalist:

– Har du möjligen tänkt på att jag inte kan gå någonstans utan att ha en polisman med mig? So how the hell could I get away with anything like that?

Annons

Prins Philips relation med Penny

När prins Philip gick bort i april förra året så innebar det också slutet på hans och Pennys 46 år långa vänskap.

Men drottning Elizabeth gillade Penny! Efter prins Philips död sågs de flera gånger tillsammans, som här på Windsor Horse Show i våras:

Lady Penny med drottning Elizabeth 2022
Drottning Elizabeth och lady Penny, förenade i sorgen efter prins Philip. Trots skvallret om det kungliga triangeldramat.

Drottning Elizabeth och prins Philip var gifta i hela 73 år och deras äktenskap hade sannolikt sina svackor, konstigt vore det ju annars. Men kärleken varade livet ut, och ingen utomstående lär ha den sanna bilden av prins Philips relation med lady Penny.

Annons

Brittiska kungafamiljen är dessutom ovanligt härdad – och i alla fall drottning Camilla verkar ta The Crown-stormen med ro. I veckan sågs hon obekymrat mingla tillsammans med Natascha McElhone – som spelar just Penny.

Drottning Camilla med Natascha McElhone som spelar prins Philips väninna lady Penny i nya The Crown
Den nya bilden på Camilla med Natascha McElhone har väckt stor uppmärksamhet.

Så hur illa blir nya The Crown för bilden av drottning Elizabeths och prins Philips äktenskap?

Ja, och om bara några veckor har den nya omgången premiär – och då vet vi om de kontroversiella förhandsryktena stämmer.

Foto: TT.

Annons