Hovet besked – avslöjar sanningen om Victorias och Daniels frånvaro

Prins Daniel Kronprinsessan Victoria Prinsessan Estelle Prins Oscar

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är på höstlov med Estelle och Oscar. Nyfiken på vad de gör? Kolla här!
Underbara ögonblick med prins Oscar!
Slå på ljud

Den här veckan är prinsessan Estelle ledig från skolan. Så vad hittar kronprinsessfamiljen på då?

– Det är höstlov i hela Sverige, och det är ju en vecka som numera kallas läslov. Och eftersom kronprinsessparet har barn så tillbringar de mer tid med prins Oscar och prinsessan Estelle på Haga slott den här veckan, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Efter den högtidliga invigningen av den nya Guldbron vid Slussen i Stockholm, där prinsessan Estelle också var med, så har kronprinsessan Victoria därför helt tomt på uppdrag i sin officiella kalender och så ser det ut ända fram till nästa tisdag, den 3 november.

Victorias val för barnen på höstlovet

Haga slott upplyst

Nu är det höstmys på Haga som gäller för prins Oscar och prinsessan Estelle.

Att åka utomlands var definitivt inget som kronprinsesssfamiljen ens övervägde nu när Sverige befinner sig mitt i en pandemi. Sedan coronaviruset drabbade oss i början av 2020 har de inte lämnat Sverige en enda gång.

Däremot har det hänt ett tidigare år att kronprinsessfamiljen har rest till solen just på höstlovet. I november 2017 tillbringade de en vecka i 30 grader varma Dubai tillsammans med en annan barnfamilj i vänkretsen. Prins Daniel och prinsessan Estelle siktades bland annat på ett vattenland som tillhör ett av de femstjärniga lyxhotellen, och de hade väldigt kul bland vattenrutschkanorna.

Men nu befinner vi oss dessvärre i ett helt annat läge och kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar stannar alltså på hemmaplan under höstlovet detta pandemiår.

Kronprinsessan Victoria Prinsessan Estelle

Victoria kan njuta av ledig tid med barnen.

Så vad gör kronprinsessparet tillsammans med sin åttaåring och sin fyraåring? Ja, det lär bli en hel del utomhusaktiviteter och så har de ju sällskap av sin nya familjemedlem, cavapoon Rio som nu har hunnit bli åtta månader, och förmodligen kommit i trotsåldern och blivit ännu busigare...

LÄS OCKSÅ: Prinsessan Estelle – stora succén som kungens sidekick!

LÄS OCKSÅ: Okända bilden på Ewa Westling kommer fram – efter 53 år

Foto: TT, Anna-Lena Ahlström/Kungliga Hovstaterna.