Hotet mot kronprinsessan Victorias tradition: Corona

Kronprinsessan Victorias namnsdagsfirande 2019.

Coronakrisen kan drabba kungafamiljen – igen. Nästa vecka ska kronprinsessan Victoria firas på borggården, men det finns en risk att hela ceremonin kan ställas in.

Victoria är kungafamiljens mest firade namnsdagsbarn. Nästa torsdag, den 12 mars, är det dags – och namnsdagsceremonin på Kungliga slottet brukar vara en av vårens gladaste kungliga traditioner. Dessutom är prins Daniel, prins Oscar och prinsessan Estelle nästan alltid med och hejar på.

Corona och coronaviruset kan hota Victorias namnsdagsfirande på slottet.
Corona och coronaviruset kan hota Victorias namnsdagsfirande på slottet.

Alla som vill är välkomna att delta i firandet på Inre borggården och själv brukar kronprinsessan gå runt och ta alla i hand.

Hovet: Vi följer utvecklingen kring corona-viruset

Corona och coronaviruset kan hota Victorias namnsdagsfirande på slottet.

Det brukar bli många handslag för namnsdagsbarnet.

Men i år är ingenting som vanligt, på grund av coronaläget – och nu finns det en inte obetydlig risk att ceremonin på slottet kan komma att frysa inne.

– Just nu ser kronprinsessans namnsdagsfirande ut att kunna äga rum som planerat – men samtidigt följer vi händelseutvecklingen gällande Corona-viruset, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

En brasklapp alltså för att allting kan ställas in – om det vill sig illa.

LÄS MER: Corona-oron för drottning Margrethes 80-årsfest

På flera håll i Sverige går det nu också ut uppmaningar om att byta alla handslag mot en vinkning och ett vänligt leende.

Så ska kronprinsessan Victoria hyllas:

Kronprinsessan Victorias namnsdagsfirande på slottet 2019.

Kronprinsessan Victorias namnsdagsfirande äger alltid rum den 12 mars. En fin tradition – och alltid lika glatt och högtidligt.

Klockan 11.00 Portarna till Inre borggården öppnas. Det är entré från Södra valvet som ligger vid Slottsbacken.

Klockan 11.45  Arméns musikkår, en honnörsstyrka ur Livgardet samt högvakten ur Livregementets husarer marscherar in på Inre borggården. Sedan blir det konsert med Arméns musikkår.

Klockan 12.00 Uppvaktningen inleds med att Arméns musikkår genomför ett musikprogram. Uppvaktningen avslutas med att Arméns musikkår, högvakten och honnörsstyrkan överlämnar blommor till Kronprinsessan.

LÄS MER: Victorias möte på slottet – se filmen som gör dig varm om hjärtat!

Foto: TT.