Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet avslöjar – så är Estelle egentligen

23 jan, 2020, 20:00 
kronprinsessan victoria laddar för nobelfesten 2019
Estelle har snabbt blivit en älskad medlem i kungafamiljen.Alla som känner henne har bara goda saker att säga om den lilla prinsessan.
Annons

Har du koll på snackisarna från vecka 3?Brand logo
Har du koll på snackisarna från vecka 3?

Estelles 8-årsdag närmar sig med stormsteg. Och hon har hunnit med en hel del i sitt korta liv.

Dagarna tillbringar hon på Campus Manilla – en av landets mest exklusiva friskolor. Hovet har berättat att Estelle har visat sig vara en social och vetgirig elev. Hon är bekväm både med sin läxläsning och i umgänget med sina klasskamrater.

Estelle utbildar sig

Som framtida drottning har Estelle fått förkovra sig i kunskap även utanför skoltid. Victoria är mån om att dottern lär sig om svensk historia och kungahusets traditioner.

Tisdagen den 8 januari 2018 besökte Kronprinsessan och Prinsessan Estelle Skattkammaren på Kungliga slottet. Under besöket i Skattkammaren fick Prinsessan Estelle bekanta sig med riksregalierna – monarkins främsta symboler.

Därför har hon fått göra flera besök på platser med kunglig koppling. Hon har exempelvis varit på Bernadottebiblioteket och Skattkammaren. På Skattkammaren fick hon bland annat se sin egen drottningkrona från 1854 och titta på dopfunten som användes vid hennes eget dop. Bilderna från besöken visar att Estelle, trots sin ringa ålder, uppvisar ett stort intresse för de historiska artefakterna som är så viktiga för hennes familjs arv.

Annons

Den senaste tiden har demonstrerat att Estelle också är bra på att tackla motgångar. Under julhelgen föll hon illa när hon åkte skidor i Alperna. Den unga prinsessan fick åka till sjukhus, där läkarna kunde konstatera att hon fått en fraktur på ena smalbenet.

Så hanterar hon motgångar

Men Estelle lät sig inte bli nedslagen – trots att hon fick inleda vårterminen på Campus Manilla på kryckor. Det har Hovets informationschef Margareta Thorgren berättat för Svensk Dam.

– Hon mår bra och hanterar det gipsade benet fint. Barn är ju ofta duktiga att anpassa sig i nya situationer. Det gör prinsessan Estelle på bästa sätt, säger hon.

Farfar och Estelle hamnade i strålkastarljuset.
Farfar och Estelle hamnade i strålkastarljuset.
Annons

Estelle är heller inte rädd för att ta plats och visa starka känslor. Titta bara på bilderna från när hon följde med faster Anna Westling Söderström och såg en hockeymatch mellan Brynäs och Oskarshamn!

Foto: TT

Annons