Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet bekräftar: Kungafamiljen på långledighet!

31 okt, 2023, 17:00 
AvGabriella Hall
När kungabarnen har ledigt från skolan passar resten av familjen på!
Annons

Medan skolornas lokaler ekar tomma jublar eleverna över ledigheten. Ja, det efterlängtade höstlovet är här! Men med årstiden kommer också mörker, regn och rusk.

Carl Philip i olycka • Vi avslöjar! Victoria & familjen på lyxsemester • Jättefest för Daniel på slottet – 3 kungliga snackisar från veckan som gått!Brand logo
Carl Philip i olycka • Vi avslöjar! Victoria & familjen på lyxsemester • Jättefest för Daniel på slottet – 3 kungliga snackisar från veckan som gått!

Så när barnen för en vecka är fria från skolan passar flera föräldrar på att utnyttja möjligheten. De tar ledigt och flyr från landet, med en destination på varmare breddgrader. Det gör i alla fall en av familjerna i kungahuset.

Familjekalenderna fulla med markeringar avslöjar vilken vecka det är. Datumen för avresa är sedan länge satta och likaså är hemresan bokad. Eller så stannar man hemma och har massa olika aktiviteter inbokade.

Annons

Hovet bekräftar

Med en titt på den kungliga kalendern står det också klart att lovet har infallit. Den är lika tom som skolorna.

Samtidigt är kalendern bara ett axplock av vad kungligheterna sysslar med. Men hovet kan däremot bekräfta aningarna.

– Familjerna är tillsammans med sina barn som har ledigt från skolan, det är ju höstlov, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Kungafamiljen tar tid för varandra

Ja, kungafamiljens långledighet är här och en härlig vecka väntar! Det finns ju inget bättre än att spendera tid med nära och kära.

Ingen ur familjen har nämligen något inbokat fram till den 5 november, då drottning Silvia ska närvara vid en konsert med anledning av hennes kommande 80-årsdag.

Annons

Kungen och drottningen får i en vecka spendera efterlängtad tid med sina barn och barnbarn. Med vissa av dem i alla fall, kronprinsessan Victoria har andra planer för sin familj.

Sofia och Carl Philip blir hemma med barnen under lovet!

Prinsessan Sofias och prins Carl Philips söner kommer säkerligen träffa sina farföräldrar. Även fast lilla prins Julian inte får höstlov ännu är han såklart hemma med prins Alexander och prins Gabriel.

Victorias och Daniels planer för barnen

Vad hittar då kronprinsessparet och barnen på tillsammans?

Annons

Eftersom det just rör familjens lediga och privata tid är det inget hovet kommenterar. Men svaret är detsamma som för flera andra familjer, de far utomlands.

Victoria passar på att resa bort med familjen under höstlovet!

Tidigare i veckan avslöjade Svensk Damtidning att Victoria och Daniel tar med prinsessan Estelle och prins Oscar på en resa till värmen. Vilket lov!

Foto: Henrik Gustafsson Nicander/TT

Annons