Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet bekräftar: Madeleines och Chris gemensamma beslut – misstankarna stämmer

26 apr, 2024, 18:15 
Snart lämnar prinsessan Madeleine och Chris O'Neill soliga Florida.
Annons

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill bestämde sig redan för ett år sedan att de ville lämna Florida. Förhoppningen var då att flytten till Sverige skulle äga rum i augusti förra året, men på grund av diverse omständigheter fick man skjuta upp den.

Silvias första ord om Madeleines SverigeflyttBrand logo
Silvias första ord om Madeleines Sverigeflytt

Hovets nya besked var att flytten i stället skulle ske i år. Den här gången valde man dock inte att specificera något flyttdatum, utan höll sig till det något kryptiska svaret: ”2024".

– Planen ligger kvar att paret och barnen flyttar hem till Sverige under 2024, bekräftade nyligen hovets informationschef Margareta Thorgren för Svensk Damtidning.

Annons
Chris O'Neill och prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill kommer flytta till Sverige 2024, bekräftar hovet för Svensk Damtidning.Karin Törnblom/TT

Herman Lindqvist om Madeleines flytt

Exakta orsaken till den uppskjutna flytten har aldrig kommunicerats, mer än Hovets förklaring att tiden ”varit lite för kort”, men kungaexperten Herman Lindqvist tror att det kan finnas flera förklaringar till att man ännu inte bosatt sig i Sverige.

– Det kan vara så att de får längre tid med migrationsansökan och allt det där. Dessutom är villan inte såld. De här två sakerna kan visst vara bidragande till att man bromsar flytten, säger han till Svensk Damtidning.

Annons

Madeleines och Chris glädje

Turerna har varit många. Madeleine och Chris har lagt upp och tagit ned sitt hus från amerikanska mäklarsajter, sänkt priset och lagt upp det på nytt i förhoppning om att hitta en köpare.

För några veckor sedan kunde Svensk Damtidning avslöja att en köpare äntligen hittats. De har accepterat priset och villkoren till köpet har uppfyllts, men det kvarstår fortfarande detaljer innan huset officiellt är sålt.

Men det ska mycket till för att affären inte ska bli av. Madeleine och Chris kan nu på allvar börja blicka mot Sverige och se fram emot ett nytt liv, där barnen går i svensk skola och livet i den kungliga världen bara är ett stenkast bort.

Chris O'Neill, prinsessan Madeleine, prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne
Snart är hela Florida-familjen på plats för ett nytt äventyr i Sverige.Anders Wiklund/TT

Foto: TT

Annons