Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet bekräftar: Madeleines och Chris barn stoppas – stängs ute från firandet

03 jun, 2023, 13:00 

Därför kommer inte prinsessan Madeleines barn vara med under Skansen-firandet på nationaldagen.

Annons

Prinsessan Madeleine med familj flyttar hem till Sverige permanent i augustimånad. Innan dess kommer hela familjen att resa hem för att närvara på det stora nationaldagsfirandet den 6 juni.

Silvias första ord om Madeleines SverigeflyttBrand logo
Silvias första ord om Madeleines Sverigeflytt

Avslöjandet kunde först bekräftas av Svensk Damtidning, sedan valde hovet själva att uppdatera kalendern med uppgifterna om att Florida-familjen reser till Sverige för att fira med hela kungafamiljen.

– Ja, som planerat kommer familjen hem till nationaldagen. Det är en väldigt speciell nationaldag 2023 och det är planerat att de kommer hem i junimånad. Hur länge de stannar vet jag inte, med anledning av flytten i augusti, sa hovets informationschef Margareta Thorgren då.

Annons
Prinsessan Madeleine med familj
Prinsessan Madeleine med familj kommer till Sverige i samband med nationaldagsfirandet den 6 juni.

Chris plötsliga beslut

Hovet bekräftade nyligen att Madeleine och maken Chris O'Neill även kommer att närvara vid själva Skansen-firandet på kvällen – ett beslut som verkligen sticker ut när det kommer till Chris.

Madeleines make har som bekant gjort sig känd som en man med låg profil, som gillar att hålla sig långt borta från det kungliga strålkastarljuset och i stället ägna sig åt sina affärer.

– Jag har ingen önskan att uppnå någon form av kändisskap, och har heller inga som helst fördelar av det i mitt yrke. Det händer att jag gnäller för Madeleine om det. Men i slutändan lär man sig att leva runt det, har han sagt i en intervju med King.

Annons

Madeleines barn får inte vara med

När Madeleine med familj landar i Sverige är oklart. Hovet vill heller inte svara på frågan, utan meddelar att familjen kommer att vara på plats i Sverige i samband med nationaldagsfirandet.

Chris gör således comeback för första gången på fem år. Dessvärre blir det utan barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne, som inte kommer närvara i samband med firandet på Skansen.

– Nej, det kommer de inte vara. Det har tidigare inte varit med några barn. Det är ett kvällsevenemang och barnen är helt enkelt för små, säger Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Prinsessan Madeleines och Chris O'Neills barn kommer inte vara med vid kvällens firande på Skansen.

Foto: TT

Annons