Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet bekräftar: Margrethe tvingas till stor operation – efter akuta smärtorna

08 feb, 2023, 14:47 

Drottning Margrethe tvingas till operation efter sjukbeskedet.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Drottning Margrethes hälsa har varit på tapeten den senaste tiden.

I fredags förra veckan tvingade Danmarks 82-åriga drottningen ställa in en invigning på Nationalmuseet i Köpenhamn. Allt skedde med kort varsel, vilket fick många att oroa sig för den danska monarkens hälsa.

Hovet bekräftar: Drottning Margrethe tvingas till stor operation – efter smärtornaBrand logo
Hovet bekräftar: Drottning Margrethe tvingas till stor operation – efter smärtorna

Strax efter beskedet gick hovet ut och bekräftade att Margrethe drabbats av ryggproblem. Men sedan dess har det varit tyst om drottningens hälsobekymmer – fram tills nu.

Drottning Margrethe
Drottning Margrethes ryggproblem har förvärrats. Nu tvingas hon till operation.

Margrethe tvingas till operation

Nu visar det sig att ryggproblemen är värre än befarat. I ett meddelande skriver danska hovet att drottning Margrethe tvingas till en stor operation.

Annons

”Hennes Majestät har under lång tid drabbats av ryggproblem och den senaste tiden har situationen förvärrats. Efter samråd med Rigshospitalets experter har drottningen beslutat att genomgå en stor ryggoperation”, skriver danska hovet.

Tvingas ställa in flera uppdrag

Operationen är planerad till onsdagen den 22 februari och kommer att genomföras på Rigshospitalet i Köpenhamn. Där kommer drottningen efteråt att läggas in.

”Som en förlängning av detta förväntas ett längre rehabiliteringsförlopp. Det innebär att ett antal officiella programpunkter inom en snar framtid kommer att skjutas upp, ställas in eller hanteras av andra medlemmar av kungafamiljen”, skriver hovet.

Foto: TT

Annons