Hovet bekräftar: Margrethe tvingas till stor operation – efter akuta smärtorna

08 feb, 2023, 14:47 

Drottning Margrethe tvingas till operation efter sjukbeskedet.

Annons

Drottning Margrethes hälsa har varit på tapeten den senaste tiden.

I fredags förra veckan tvingade Danmarks 82-åriga drottningen ställa in en invigning på Nationalmuseet i Köpenhamn. Allt skedde med kort varsel, vilket fick många att oroa sig för den danska monarkens hälsa.

Hovet bekräftar: Drottning Margrethe tvingas till stor operation – efter smärtorna
Hovet bekräftar: Drottning Margrethe tvingas till stor operation – efter smärtorna

Strax efter beskedet gick hovet ut och bekräftade att Margrethe drabbats av ryggproblem. Men sedan dess har det varit tyst om drottningens hälsobekymmer – fram tills nu.

Recept.se Nyhetsbrev
Drottning Margrethe
Drottning Margrethes ryggproblem har förvärrats. Nu tvingas hon till operation.

Margrethe tvingas till operation

Nu visar det sig att ryggproblemen är värre än befarat. I ett meddelande skriver danska hovet att drottning Margrethe tvingas till en stor operation.

Annons

”Hennes Majestät har under lång tid drabbats av ryggproblem och den senaste tiden har situationen förvärrats. Efter samråd med Rigshospitalets experter har drottningen beslutat att genomgå en stor ryggoperation”, skriver danska hovet.

Tvingas ställa in flera uppdrag

Operationen är planerad till onsdagen den 22 februari och kommer att genomföras på Rigshospitalet i Köpenhamn. Där kommer drottningen efteråt att läggas in.

”Som en förlängning av detta förväntas ett längre rehabiliteringsförlopp. Det innebär att ett antal officiella programpunkter inom en snar framtid kommer att skjutas upp, ställas in eller hanteras av andra medlemmar av kungafamiljen”, skriver hovet.

Foto: TT

Annons