Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet bekräftar: Sofia blixtinkallad på viktigt möte

08 apr, 2024, 19:40 
Vendela Lönnqvist
TT
Nu väntar mer jobb för prinsessan Sofia.
Annons

Kungafamiljen jobbar hårt, något som går att tyda i den kungliga kalendern.

Där uppradas en del av kungligheternas arbeten, som består av allt ifrån statsbesök utomlands till årsmöten och seminarium.

Därför kan kungen inte straffas för brottBrand logo
Därför kan kungen inte straffas för brott

Kungligheternas hjärtefrågor – barns rättigheter

Inte sällan deltar även delar av kungafamiljen i diverse styrelsemöten.

För drottning Silvia och prinsessan Madeleine gäller det inte sällan World Childhood Foundation, en organisation drottningen grundade redan 1999 med syftet att värna om barns rätt till trygghet.

Vad är Project Playground?

Även prinsessan Sofia brinner starkt för att hjälpa utsatta barn – så pass att hon 2010 grundade barnrättsorganisationen Project Playground, som verkar för att förbättra barn och ungas möjligheter till ett bra liv. Verksamheten stiftade hon tillsammans med Frida Vesterberg med visionen om en trygg värld för alla barn.

Annons

Project Playground är alltså Sofias hjärtprojekt och något hon brinner passionerat för. Men många har den senaste tiden ställt sig frågan om varför prinsessan inte haft något arbete inplanerat i den kungliga kalendern.

Mer jobb väntar för prinsessan Sofia

Men sakta men säkert har Sofias kalender börjat fyllas på med arbete.

Svensk Damtidning rapporterade nyligen att både hon och prins Carl Philip kommer närvara vid ett NPF-forum i Stockholm senare i april, och dessutom medverka på en UD-föredragning inför det finska statsbesöket den 23 april.

Sofia och Carl Philip reser utomlands

Onsdagen den 10 april väntar också en spännande resa till Bryssel, vilket inte hör till vanligheterna då prinsparet ofta håller sig på hemmaplan – de är ju trots allt fortfarande småbarnsföräldrar.

I Bryssel kommer de befinna sig i två dagar för att träffa den EU-parlamentariska intergruppen som arbetar med barns rättigheter.

Prinsessan Sofias oro för barnen: ”Oroväckande”Brand logo
Prinsessan Sofias oro för barnen: ”Oroväckande”

Hovet bekräftar – mer arbete för Sofia

Men innan dess väntar mer jobb för prinsessan. Redan idag, den 9 april, ska både hon och prinsen delta i ett styrelsemöte tillsammans med Project Playground.

Mötet sker i Stockholm och exakt vad dagens agenda handlar om återstår att se!

Annons