Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovets besked om prinsessan Sofia efter ovanliga tystnaden – lämnar landet

04 apr, 2024, 19:00 
Här är det nya om prinsessan Sofia.
Annons

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip jobbar hårt och mycket – även om en stor del av deras dagliga arbete sker bakom kulisserna. Det är ju kronprinsessparet ihop med kungaparet som arbetar mest med det officiella, och Sofia och Carl Philip har fullt upp med sina hjärteprojekt.

Men nu kommer hovet med ett nytt besked om prinsparet.

Här är Europas nästa kungar & drottningarBrand logo
Här är Europas nästa kungar & drottningar

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip lämnar landet

Efter att ha ekat tomt i Sofias officiella kalender ett tag börjar den nu sakta men säkert fyllas på. Senare i april ska Sofia och Carl Philip närvara vid ett spännande NPF-forum som hålls i Stockholm, och paret kommer också vara med på en UD-föredragning inför det finska statsbesöket som äger rum den 23 april.

Annons

Men innan dess väntar något mycket spännande – en utlandsresa!

Ja, det är dags för Carl Philip och Sofia att packa väskorna och hoppa på ett plan till Bryssel.

Den 10:e april står nämligen ett besök till Europaparlamentet på schemat, och Sofia och Carl Philip åker dit ihop med prinsparets stiftelse. De ska träffa den eu-parlamentariska intergruppen som arbetar med barns rättigheter, och det är ett två dagar långt besök.

Det var faktiskt ett bra tag sedan Sofia och Carl Philip reste utomlands i det officiella – så detta är såklart något de ser framemot mycket!

Prinsessan Sofias mystiska frånvaro

Vi har faktiskt inte sett mycket alls av prinsessan Sofia i år. Flera av de uppdrag som stått inskrivna i den kungliga kalendern har varit olika former av möten, som sker bakom kulisserna.

Annons

Den 6 februari såg vi paret på en konferens om trygghet på nätet i Stockholm, och några veckor senare samlades hela kungafamiljen för en fredsbön för Ukraina.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip
Sofia och Carl Philip tidigare i februari.JESSICA GOW

Foto: TT

Annons