Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovets besked om prinsessan Sofia – efter alla frågetecken

26 mar, 2024, 09:00 
Hovet delar med sig av ett besked om prinsessan Sofia som rätar ut alla frågetecken.
Annons

Den senaste gången prinsessan Sofia hade ett kungligt uppdrag var den 24:e februari, när hela kungafamiljen samlades för en fredsbön för Ukraina.

Det dröjde ett par veckor innan Sofia fångades på bild igen, denna gång var det inte i det officiella, utan på Vasaloppet!

Nu kommer hovet med ett nytt besked om Sofia – då får vi se henne igen.

Daniels & Estelles härliga dag • Kate utsatt för hackerattack • Kungens besked om ABBA: Inte hänt på 50 år – 3 kungliga snackisar från vecka 12!Brand logo
Daniels & Estelles härliga dag • Kate utsatt för hackerattack • Kungens besked om ABBA: Inte hänt på 50 år – 3 kungliga snackisar från vecka 12!

Hovets besked: Då ser vi prinsessan Sofia igen

Ja, det har ekat tomt med prinsessuppdrag i den officiella kalendern för Sofia. Istället har hon jobbat på med prinsparets stiftelse och andra projekt bakom stängda dörrar.

Men det har också lett till ett stort frågetecken – när kommer vi få se prinsessan Sofia igen?

Annons

Nu har vi äntligen fått ett svar. Hovet har nämligen lagt till en ny punkt i kalendern, där Sofia står med!

Det är först den 18:e april vi ser henne igen, när hon och Carl Philip kommer närvara vid ett NPF-forum på Karolinska Institutet i Stockholm.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip
Snart blir det comeback!JESSICA GOW

Prinsessan Sofias beslut för comebacken

Det är ett fullspäckat och intressant program som prinsparet kommer få ta del av. Bland annat kommer journalisten Frida Boisen med dottern Tilda kommer föreläsa om psykisk ohälsa, och det kommer också bjudas på en stand up-föreställning av NPF-mamman och komikern Charlie Michaelsen!

Dagen därpå kommer Essi Alho från prinsparets stiftelse ihop med Daniel Bramhagen från EY att berätta om en ny rapport de tagit fram.

– Rapporten visar på en samhällsekonomisk vinst på 67 miljarder kronor per år av att inkludera neurodivergenta på arbetsmarknaden. Men det handlar inte bara om kronor och ören, utan än mer om rätten till hälsa och välmående för alla, skriver man om rapporten.

Spännande – och kul att Sofia gör en comeback!

Foto: TT

Annons