Hovet berättar! Därför gapar Sofias kalender tom – det här gör hon just nu

prinsessan sofia prins carl philip

Prins Carl Philip och prinsessan Sofias kalendrar har inga officiella åtaganden inplanerade den här veckan. Däremot förbereder de sig inför en stor händelse som äger rum inom en snart framtid.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia håller just nu en låg profil när det kommer till den kungliga representationen. Förra veckan meddelade hovet att Carl Philips och Madeleines barn inte längre ska kallas Kungliga Högheter och redan nu märker man av ett skifte.

Kungaparet och kronprinsessparet står i fokus och de resterande familjemedlemmarna lyser med sin frånvaro om man tittar på höstens aktiviteter.

Prinsparet, som annars brukar ha fullt med uppdrag i kalendern, är – även de – mer osynliga. Men de betyder inte att de inte arbetar.

Carl Philip och Sofia förbereder någonting stort

När vi ringer upp hovets informationschef Margareta Thorgren berättar hon vad Carl Philip och Sofia gör den här veckan – när de inte har några kungliga åtaganden inplanerade i den officiella kalendern.

– De arbetar fulltid. Just nu är det väldigt mycket med stiftelsen. Nästa vecka lanserar de sin rapport om näthet så det är mycket förberedelser inför det, säger hon.

Hon berättar också att prinsparet är på plats i Stockholm. De har, som bekant, ett kontor på Stockholm slott. Ett rum som visades upp i förra årets upplaga av Året med kungafamiljen. Sofia och Carl Philip har dekorerat kontoret efter tycke och smak och där finns både privata bröllopsbilder och gulliga fotografier på sönerna, Alexander och Gabriel.

Minns ni hur det såg ut inne på kontor? Om inte – klicka här!

prinsessan sofias kontor

Lanseringen som Margareta Thorgren talar om äger rum den 22 oktober på Löfbergs Kaffebar i Stockholm. Den handlar som sagt om näthat och prinsparets stiftelse har tagit fram den tillsammans med försäkringsbolaget mySafety.

Foto: TT