Hovet har ljugit om drottning Elizabeths hälsa – nu kommer hemska sanningen från sjukhuset

Drottning Elizabeth

Drottning Elizabeth har fått tillbringa en natt på sjukhus – en sanning som hovet först försökte dölja.
Slå på ljud

Drottning Elizabeth firar 70 år på den brittiska tronen nästa år. Samtidigt har det de senaste dagarna kommit otäcka besked om hennes hälsa. Besked som dessutom varit ganska så inkonsekventa.

Först fick vi höra att Elizabeths resa till Nordirland ställts in på läkarnas inrådan. Det sades dock att 95-åringen var vid god hälsa och vilade upp sig på Windsor Castle. Men så igår kom en ny, betydligt mindre betryggande nyhet.

Drottning Elizabeth inlagd på sjukhus

I onsdags tillbringade Elizabeth tydligen natten på sjukhus, eftersom läkarna kände sig manade att utföra "preliminära undersökningar". Exakt vad detta innebär har vi inte fått veta.

Nicholas Witchell, hovreporter på BBC, är frustrerad.

– Vi fick höra från Buckingham Palace att drottningen var hemma på Windsor och vilade. Och medan vi fick höra det och förde detta vidare till våra tittare, lyssnare, tidningarna till sina läsare, så var hon i själva verket på sjukhus och genomgick undersökningar, säger Nicholas i BBC Breakfast.

– Vi fick inte hela bilden av hovet. Man kan förstå deras syn på saken, de menar att drottningen har rätt till sekretess och privatliv, även om drottningen är statschef och att miljoner här och över hela världen är oroliga. Problemet för mig är att rykten och felaktig information alltid sprids när det saknas korrekt och trovärdig information.

"Får hoppas att vi kan lita på dem"

Nu är Nicholas orolig att det finns mer som hovet inte berättar.

– Kommer vi att få mer information om drottningen från hovet? Jag vet inte, men vi måste hämta oss från det som hände i onsdags. Vi har fått höra att det var en preliminär undersökning, så det skulle kunna betyda att det kan komma fler undersökningar. Vi har fått höra att hon håller andan uppe, men det är lite av en klyscha numera, säger han.

– Vi får hoppas att vi kan lita på vad hovet säger till oss.

LÄS MER: Så pressades Meghan att lämna kungahuset

LÄS MER: Meghan berättar: Levde som fånge i kungahuset

LÄS MER: Meghan dumpade Piers Morgan – verkliga relationen bakom bråket