Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet om Patrick Sommerlath: ”Visste inte var han befann sig”

17 nov, 2023, 18:16 

Hovets informationschef Margareta Thorgren skriver i ett meddelande till Expressen att man inte visste vart Patrick Sommerlath befann sig när polisen letade efter honom.

Annons
Kungavän anklagad för sexköp – polis ville göra husrannsakan på DrottningholmBrand logo
Kungavän anklagad för sexköp – polis ville göra husrannsakan på Drottningholm

Under veckan som gått har varken kungen, drottningen eller hovet velat svara på frågor om ”kungafamiljens släkting” som åtalats för att ha köpt sex på en thaimassagesalong på Östermalm i Stockholm i november 2021.

Under fredagen kunde Svensk Damtidning publicera en intervju där Patrick Sommerlath själv träder fram och bland annat berättar varför han sedan i tisdags förra veckan befinner sig utomlands.

– Jag valde medvetet att avvika från Sverige. I folks ögon skulle jag ändå vara en sexbrottsling, säger Patrick Sommerlath, som nekar till brottsanklagelsen.

På grund av att Patrick Sommerlath hållit sig borta har polisen inte kunnat delge honom åtalet, och i söndags preskriberades brottet.

Patrick Sommerlath är skriven på Drottningholms slott.

Hovet: ”Visste inte var han befann sig”

Polisen försökte vid flera tillfällen söka efter Patrick Sommerlath vid Drottningholms slott, där han är skriven. I samband med detta begärde polisen att få göra en husrannsakan, men fick nej från hovet.

– Det är för jävligt rent ut sagt, har en polis sagt till Expressen.

I ett meddelande till Expressen skriver nu hovets informationschef Margareta Thorgren att ”hovets samarbete med polisen under delgivningstiden har fungerat bra” och menar även att man inte visste vart Patrick Sommerlath befann sig.

”I går meddelade Patrick Sommerlaths advokat att Patrick varit utomlands sedan tisdagen den 7 november. Hela historien är beklaglig och tråkig på alla sätt”, skriver hon till tidningen.

Annons