Hovet: så mår prinsessan Christina idag

Hovet: så mår prinsessan Christina idag
Efter några tuffa sjukdomsår lever prinsessan Christina idag ett nytt liv som pensionär. Cancern gjorde henne medveten om livets förgänglighet och nu är det viktigt att ta till vara varje dag. Vi frågade hovet hur kungens syster mår idag.
Annons

I augusti fyllde kungens syster, prinsessan Christina, 75 år. I 45 år har hon varit en flitig representant av det svenska kungahuset men strax efter födelsedagen meddelade prinsessan att hon avvecklar de kungliga uppdragen till förmån för en mer lugnare tillvaro.

Annons

– Jag försöker inse att nu är varje dag viktig. Jag vill inte binda upp mig på en massa saker i framtiden, utan verkligen ta vara på det jag har, och de som finns runt omkring mig, sa Christina i en intervju med TT.

Svåra år

För två år sedan gick hovet ut med ett pressmeddelande där man berättade att Christina hade drabbats av blodcancer. Sjukdomen innebar att hon fick genomgå regelbundna cellgiftsbehandlingar och dra ner på sina officiella åtaganden.

– Kungafamiljen har informerats under hösten. Självklart är ett sådant här besked, för alla familjer, något väldigt tråkigt. Hon mår förhållandevis bra, och det är viktigt att få fram det. Prinsessan Christina fick diagnosen och information om den här cancern under hösten, och har påbörjat behandlingar, enligt rekommendation av läkare, sa hovets informationschef Margareta Thorgren då.

Det här var dessutom andra gången som hon tvingades ta emot ett cancerbesked. År 2010 diagnostiserades hon med bröstcancer. Men Christina är en riktig kämpe och mitt i i mardrömmen såg hon till att sprida kunskap och en skapa medvetenhet kring sin sjukdom.

– Möjligheten att överleva och gå vidare, efter en cancersjukdom, har blivit så oändligt mycket större. Jag sitter här i dag. Det hade jag nog inte gjort för tio år sedan.

Behandlingen mot blodcancern lyckades och idag mår Christina bra.

– Prinsessan Christina har återhämtad sig bra efter sin sjukdomsperiod, säger hovet informationschef Margareta Thorgren.

Prinsessan Christina på förra årets Nobelfest.

Huruvida Christina blir en av de kungliga representanterna vid årets Nobelfest vill hovet dock inte svara på ännu. Men vi håller förstås alla tummar!

Foto: IBL

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

13 kommentarer till “Hovet: så mår prinsessan Christina idag”

 1. AnneAnne-Marie skriver: 8 november, 2018

  Tycker det är så roligt att prinsessan mår bättre. Men tycker,att det är så fel av Madeleine,att inte komma hem till Sverige för Nobelfesten och representera. Hon borde skämmas. Hennes sjuka faster ställer upp för kungahuset, men hon kan inte masa sig hit. Förstår henne inte! Det måste vara något allvarligt fel på henne. Ingen vettig människa med någon uns av vett gör så.


  1. Ingrid skriver: 9 november, 2018

   Väljdina ord , de är synnerligen opassande här.
   De borde tas bort av redaktionen.


 2. KMS skriver: 8 november, 2018

  Jag förstår Madeleine. Så elaka som median har varit mot henne. Jag skulle aldrig komma tillbaka till Sverige.


 3. Christina skriver: 8 november, 2018

  Anne , den här artikeln handlar om Christina och ingen annan .
  Fantastiskt att hon mår bra nu , hon har kunnat lägga de svåra tiderna bakom sig. Prinsessan Christina har gjort sitt och mera för kungahuset . Hon har alltid varit där för sin bror .


  1. Anne-MarieAnne-Marie skriver: 8 november, 2018

   Christina! Kan du inte läsa innantill? Det är ju det jag vill få fram. Prinsessan Christina har gjort så mycket för kungafamiljen och ställt upp alltid. Något som divan Madeleine inte har lärt sig . Tycker att hon kunde masa sig hit,så att Christina äntligen kunde vila och ha det bra med sin familj.


  2. A skriver: 12 november, 2018

   Anne-Marie
   “divan Madeleine”
   “masa sig hit”
   Aldrig skulle prinsessan sitta i anonymiteten bakom en skärm, gömma sig och hacka på någon på detta vämjeliga sätt.
   Klass och stil syns tydligt i de högre stånden men inte bland pöbeln.
   Prinsessan Christina behöver inte göra något hon inte vill – med eller utan övriga kungliga.


 4. Pia skriver: 8 november, 2018

  Christina, är se´n mina unga år, favoriten i kungahuset. Jag beundrar hennes jordnära chosefrihet och hennes stil. Hon är sympatisk i alla lägen och ingen kan som hon uppträda med en enkel värdighet när så krävs. Då tar hon på sig “rasslet”, som hon en gång humoristiskt kallade juvelerna, och är då så tjusig att man ryser.


 5. Vesna skriver: 8 november, 2018

  Det klarade hon hyfsat två gånger. Hon gjorde alltid bra ifrån sig.


 6. Ingrid skriver: 9 november, 2018

  Oklarheter?
  Det är inte kungahuset som delar ut Nobelpriset !

  Det är Nobelstiftelsen!

  Det är bara kungen som överlämnar det, men han har till skillnad
  Från sina företrädare valt att ta med hela Familjen upp på podiet.


 7. Allegra skriver: 9 november, 2018

  Christina är min absoluta favorit – så glad att läsa att hon mår bra. Mer om henne! Inte minst inspirerande är hennes öga för färg och skärningar i plaggen hon väljer. Och kan vi hoppas på mer om hennes kärlek till Drottningholm? Boken som redan finns är en lysande påminnelse om allt hon kan berätta.


 8. ananas skriver: 9 november, 2018

  Ingrid
  Är helt enig med dig om Annes ordval och tycker även att redaktionen borde ta bort en sådan oförskämd kommentar.


 9. Mona skriver: 9 november, 2018

  Madeleine har tre små barn varav ett är 8 månader. Chris har ett jobb att sköta.
  Tror att de väljer att komma hem till drottningens 75 års dag den 23 dec.
  Ställer ni samma krav på andra mammor att de ska jobba när de har ett spädbarn
  hemma? Du kan inte få en dagisplats innan barnet fyllt ett år.


 10. Magdalena skriver: 9 november, 2018

  Må jeg ha en favoritt, så er min også prinsesse Christina. Hun virker som den mest intelligente i kongefamilien. Plikt og ansvarsfølelsen har hun alltid tydeliggjort, og det på en klok og jordnær måte. Håper hun fortsatt får mange gode år med sine nære og kjære. Men se henne på Nobelutdelingen vil jeg gjerne!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar