Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet: så mår prinsessan Christina idag

08 nov, 2018, 08:00 
Ellen Myrgård Lindén
Efter några tuffa sjukdomsår lever prinsessan Christina idag ett nytt liv som pensionär. Cancern gjorde henne medveten om livets förgänglighet och nu är det viktigt att ta till vara varje dag. Vi frågade hovet hur kungens syster mår idag.
Annons

I augusti fyllde kungens syster, prinsessan Christina, 75 år. I 45 år har hon varit en flitig representant av det svenska kungahuset men strax efter födelsedagen meddelade prinsessan att hon avvecklar de kungliga uppdragen till förmån för en mer lugnare tillvaro.

– Jag försöker inse att nu är varje dag viktig. Jag vill inte binda upp mig på en massa saker i framtiden, utan verkligen ta vara på det jag har, och de som finns runt omkring mig, sa Christina i en intervju med TT.

Svåra år

För två år sedan gick hovet ut med ett pressmeddelande där man berättade att Christina hade drabbats av blodcancer. Sjukdomen innebar att hon fick genomgå regelbundna cellgiftsbehandlingar och dra ner på sina officiella åtaganden.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Kungafamiljen har informerats under hösten. Självklart är ett sådant här besked, för alla familjer, något väldigt tråkigt. Hon mår förhållandevis bra, och det är viktigt att få fram det. Prinsessan Christina fick diagnosen och information om den här cancern under hösten, och har påbörjat behandlingar, enligt rekommendation av läkare, sa hovets informationschef Margareta Thorgren då.

Annons

Det här var dessutom andra gången som hon tvingades ta emot ett cancerbesked. År 2010 diagnostiserades hon med bröstcancer. Men Christina är en riktig kämpe och mitt i i mardrömmen såg hon till att sprida kunskap och en skapa medvetenhet kring sin sjukdom.

– Möjligheten att överleva och gå vidare, efter en cancersjukdom, har blivit så oändligt mycket större. Jag sitter här i dag. Det hade jag nog inte gjort för tio år sedan.

Behandlingen mot blodcancern lyckades och idag mår Christina bra.

– Prinsessan Christina har återhämtad sig bra efter sin sjukdomsperiod, säger hovet informationschef Margareta Thorgren.

Prinsessan Christina på förra årets Nobelfest.

Huruvida Christina blir en av de kungliga representanterna vid årets Nobelfest vill hovet dock inte svara på ännu. Men vi håller förstås alla tummar!

Foto: IBL

 

Annons