Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet uppdaterar om prins Daniel – så mår han nu

22 dec, 2021, 20:00 
Prins Daniel
Beskedet om prins Daniels förkylning togs emot med viss oro – eftersom så många är sjuka i covid. Så hur mår han nu? Här uppdaterar hovet.
Annons
Kungligheterna som haft covid-19!Brand logo
Kungligheterna som haft covid-19!

Det var i måndags kväll som beskedet kom att prins Daniel var krasslig. När kronprinsessan Victoria anlände till Svenska Akademiens högtidssammankomst fanns han inte med.

Kronprinsessan Victoria Svenska Akademiens högtidssammankomst
Kronprinsessan Victoria på väg in i Börshuset i måndags, utan sin man.

Det visade sig att prins Daniel hade känt av lätta förkylningssymptom och att han därför hade valt att ställa in. Och i dessa coronatider tänkte alla på covid.

Hovets informationschef Margareta Thorgren kunde dock snabbt ge lugnande besked: Förkylningen var lindrig, och prins Daniel gjorde precis som man ska: Han höll sig hemma.

Och i dag, fyra dagar senare, är läget helt under kontroll.

– Prinsen mår bra, det var bara en lätt förkylning, säger Margareta Thorgren.

Prins Daniel Prins Oscar Haga slott
Prins Daniel och prins Oscar laddar för julen på Drottningholm.

Det är inte heller någon fara för det kungliga julfirandet hemma hos kungaparet – det rullar enligt Margareta Thorgren på enligt plan.

Annons

Julsemester för Victoria och Daniel

Årets sista officiella jobb är dessutom avbetat och nu har prins Daniel och kronprinsessan Victoria tid att ladda batterierna innan det kungliga arbetsåret 2022 rullar igång – för prins Daniels del är det första uppdraget just nu listat den 19 januari.

Då väntar ett möte med Sveriges Olympiska Kommitté, då kungen, drottningen, kronprinsessan Victoria och han själv ska få information inför vinter-OS i Peking.

Men hovets officiella kalender fylls hela tiden på och känner vi den energiske Daniel rätt är det högst troligt att andra uppdrag dyker upp innan dess.

Prins Daniel Kronprinsessan Victoria Videomöte Haga slott
Te, snacks och böcker under datorn... Ja, nu är det hemarbete igen och så här ser det ut när Victoria och Daniel har videomöte på Haga.

Foto: TT, Sara Friberg/Kungliga Hovstaterna, Victor Ericsson/Kungliga Hovstaterna

Annons