Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Hovets avslöjande om kungafamiljens sommarsemester!

04 jul, 2024, 13:00 
Albin Bramstedt
Alex Hartelius
Kungafamiljen.
Kungafamiljen har gjort sig förtjänt av lite semester.TT Nyhetsbyrån
Nu avslöjas de senaste uppgifterna om kungafamiljens härliga planer under sommaren.
Annons
Här glider kungen fram på nya vägenBrand logo
Här glider kungen fram på nya vägen

Den svenska kungafamiljen har blivit symboler för engagemang, hjälpsamhet och representation. Genom deras olika stiftelser hjälper de både barn och vuxna samt sjuka och personer med funktionsvariationer.

Det är få dagar som Sveriges kungligheter inte gör sitt yttersta för att hjälpa folk i utsatta situationer. Men även kungligheter kan bli trötta och behöva en paus i arbetet.

Bara i juni hade kungafamiljen hela 49 uppdrag i den kungliga kalendern! Det visar att familjen verkligen inte tar lätt på de viktiga positioner som de besitter.

Annons
Kungafamiljen.
Svenska kungafamiljen under nationaldagsfirandet på Skansen.Claudio Bresciani/TT

Uppdragen är såklart uppdelade på olika familjemedlemmar, så alla gör inte allt, men det är fortfarande mycket resande för vår fantastiska familj!

Men nu har det kommit ut nyheter gällande deras ledighet.

"Är privat"

Det är intressant att följa kungligheternas olika kalendrar – speciellt under sommarmånaderna eftersom de är delaktig i så mycket.

Men just nu hägrar en lite kortare ledighet, på drygt en vecka inför Victoriadagarna, samt en längre ledighet i slutet av juli. I och med detta är intresset för familjens sommarplaner stort. Därför har Svensk Damtidning pratat med en person som kan allt om kungligheternas efterlängtade sommarsemester.

Annons

Hur mycket betyder det att vila upp sig nu?

– Precis som för alla människor och familjer är det en tid för återhämtning, ha det lite lugnt. I kungafamiljens fall kommer hela familjen ner till Öland i samband med kronprinsessans födelsedag. Det betyder så klart jättemycket med semester, en tid för att vila och ladda batterierna för kommande utmaningar i höst, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Kungen och prins Carl Philip.
Vi får se hur kungafamiljen firar sin semester.RIKARD COLLSIÖÖ RC

Åker de utomlands något?

Annons

– När det är semester är det privat. Vi är så pass snälla att vi säger att de är på Öland och Solliden, men om de gör andra utflykter och annat är privat och inget som hovet kommenterar, fortsätter hon.

Berättade förra året

Så även om semesterplanerna inte är helt tydliga så har kungen tidigare uttalat sig om vissa resmål familjen planerat för.

Förra året lät det så här när kung Carl Gustaf avslöjade de kommande semesterplanerna för SVT Jämtland. Då handlade det om en skidsemester och några avslappnande dagar i stugan belägen i Storlien, som kungen ärvde av sina föräldrar prinsessan Sibylla och arvprins Gustaf Adolf.

Foto: RIKARD COLLSIÖÖ RC, Claudio Bresciani/TT, TT Nyhetsbyrån

Annons