Hovets besked om prins Daniel – efter sjukdomen

Prins Daniel

Nu kommer besked från hovet om prins Daniel – efter förra veckans coronatest.

Prins Daniel är tillbaka igen – efter att i förra veckan ha däckats av prins Oscars förskolevirus:

– Prinsen mår bra och har tagit emot mottagaren av Hjärt-Lungfondens forskningsanslag på Kungliga Slottet i dag, bekräftar Johan Tegel vid hovets informationsavdelning.

Ett möte som ägde rum nu vid tidig lunchtid.

Prins Daniel Alexandru Schiopu mottagare av Hjärt-Lungfondens forskningsanslag. Kristina Sparreljung generalsekreterare Hjärt-Lungfonden

Hjärtspecialisten Alexandru Schiopu fick ta emot ”Prins Daniels forskningsanslag för yngre lovande forskare”. Till höger Hjärt-Lungfondens generalsekreterare Kristina Sparreljung.

Prins Daniel hälsar coronasäkert

Prins Daniel på slottet i dag. Givetvis inga handskakningar!

Det var i fredags som det stod klart att prins Daniel hade blivit sjuk. Kronprinsessparet skulle besöka Västmanland, ett av deras viktiga Länsbesök för att uppmärksamma de insatser som gjorts under pandemin. Men Victoria anlände utan Daniel, som hade drabbats av förkylningssymptom – och coronatestat sig.

Victoria om prins Daniels sjukdom

– Prinsen har en lättare förkylning och avstår därför dagens besök. Med anledning av sina förkylningssymtom har Prinsen testats för covid-19. Resultatet var dock negativt, sa hovet i en kommentar till Svensk Dam.

– Det är en vanlig höstförkylning han har. Det blir ju lätt så under hösten när man har barn på förskolan, sa kronprinsessan.

Kronprinsessan Victoria

Victoria berättade om förskoleviruset.

Och nu står det alltså klart att prins Daniel är på benen igen. Redan i morgon väntar nästa officiella uppdrag: Då ska han träffa utrikeshandelsminister Anna Hallberg på slottet tillsammans med kungen, drottningen och kronprinsessan Victoria.

LÄS MER: Prins Daniel sjuk - testad för corona

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias privata sorg

Foto: TT.