Hovets besked om prinsessan Estelle efter olyckan

hovets besked om prinsessan estelle efter skidolyckan

En jul med tomtar och paket – och en fraktur på smalbenet. Under nyårshelgen bröt Estelle benet under en skidresa. Hovet berättar hur prinsessan mår efter olyckan och om hon kan gå i skolan eller inte.

Prinsessan Estelles jullov slutade med ett gipsat ben. Under nyårshelgen var kronprinsessfamiljen på skidsemester i Alperna och ett olyckligt fall i backen resulterade i en fraktur på smalbenet, bekräftade hovets informationschef Margareta Thorgren den 2 januari.

– Hovet kan bekräfta att prinsessan Estelle har fått en fraktur på smalbenet i samband med skidåkning. Hon är gipsad och mår i övrigt bra.

Dagen efter att skidolyckan blev känd reste prins Daniel till Norge för att delta i Ari Behns begravning. Kronprinsessan Victoria stannade kvar hemma på Haga med Estelle och Oscar.

Så mår prinsessan Estelle efter skidolyckan

Vi ringer upp hovet för att höra hur prinsessan mår nu, några dagar senare. Margareta Thorgren berättar att prinsessan mår bra, efter omständigheterna, och att hon planerar att gå i skolan som vanligt. Förstaklassare på Campus Manilla börjar sin termin på torsdag, den 9 januari, och då kommer alltså Estelle att göra sina klasskamrater sällskap – precis som vanligt.

Kommer prinsessan behöva extra hjälp?

– Prinsessan går ju på kryckor och då är det klart att man behöver lite extra hjälp.

Har prins Oscar målat någonting på sin storasysters gips?

– Det vet jag inte. Det återstår att se.

Före skidolyckan hann Estelle julmysa, både hemma hos mormor och morfar på Drottningholm och hos farföräldrarna i Ockelbo. Dessutom blev det en träff med faster Anna Westling Söderström och hennes man Mikael i Gävle där familjen såg en hockeymatch mellan Brynäs och Oskarshamn.

Foto: TT