Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovets besked: Victoria och Daniel lämnar Haga – åker till USA

18 jan, 2024, 12:30 

Nytt besked om kronprinsessparet!

Annons

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel ska packa väskorna, enligt ett nytt besked från hovet. I februari lämnar de Haga slott för ett fyra dagar långt officiellt besök till USA – här är alla detaljer!

Historiska tronskiftet – nu blir Frederik kung • Se upp i backen: Victorias härliga tur i spåren • Kungens inbjudan till franska presidentparet – 3 kungliga snackisar från vecka 2!Brand logo
Historiska tronskiftet – nu blir Frederik kung • Se upp i backen: Victorias härliga tur i spåren • Kungens inbjudan till franska presidentparet – 3 kungliga snackisar från vecka 2!

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel till USA för officiellt besök

Besöket går till San Fransisco och inleds den 19 februari, och pågår fram till den 22:a. Perfekt tajming, eftersom prinsessan Estelle ju fyller år den 23:e!

Ett fullspäckat schema väntar kronprinsessparet i USA:

Annons

– Det är ett officiellt besök så resan äger rum på önskemål av regeringen. Under besöket så kommer kronprinsessparet att vara med vid invigningen av det återupprättade generalkonsulatet i San Francisco, berättar Johan Tegel, biträdande informationschef vid Hovet för Svensk Dam.

– Det kommer vara en större svensk näringslivsdelegation på plats. Tillsammans med denna kommer Kronprinsessparet att besöka olika företag i San Francisco med omnejd, till exempel i Silicon Valley.

Med på resan kommer också handelsministern Johan Forsell vara – men prins Oscar och prinsessan Estelle följer inte med, bekräftar hovet.

Kronprinsessan Victorias resor under 2023

Senast kronprinsessparet var i San Fransisco var 2015, för att besöka it-företag och entreprenörer i Silicon Valley. Då var Estelle bara tre år gammal, och följde således med tvärs över Atlanten. De hann besöka ett zoo, ta barnvagnspromenader i solen, och Victoria passade på att ta sig joggingrundor när det officiella programmet var över.

Annons
Kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prinsessan Estelle i San Fransisco
Givetvis fanns det tid för bus!
Kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prinsessan Estelle i San Fransisco
Familjen njöt av ledig tid, och passade på att utforska staden.

Dessutom var paret i San Fransisco 2005, bara några år in i deras relation. Då rapporterade Aftonbladet om att Victoria och Daniel besökte en biograf på deras lilla kärlekssemester – och ett ögonvittne berättade för tidningen:

– Några ringar såg jag inte. Men det var tydligt att de är kära,

Resan till USA blir det första officiella utlandsbesöket för kronprinsessparet i år. I fjol hann de ju med att resa till länder som Australien, Storbritannien, Tyskland, Finland och Nya Zeeland.

Foto: TT

Annons