Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet bekräftar: Carl Philip och Sofia lämnar Villa Solbacken

10 apr, 2024, 13:00 
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har fattat ett beslut.
Annons
Efter hemestern: Det ska Sofia, Carl Philip och barnen göra nuBrand logo
Efter hemestern: Det ska Sofia, Carl Philip och barnen göra nu

Villa Solbacken är en dröm om du heter prins Carl Philip och prinsessan Sofia. Villan är belägen på anrika Djurgården i Stockholm, bara ett stenkast från Kungliga slottet och barnens förskola.

Om somrarna vaggas villan in av en vacker, lummig grönska. Platsen är en trygg punkt för hela familjen och alldeles utmärkt när man uppfostrar tre busiga småprinsar.

– Vi är båda väldigt familjekära, vi vill verkligen vara med familjen och våra barn. Så mycket som det bara går. Att tanka energi i hemmet det är jätteviktigt, säger prins Carl Philip i en intervju med Elle.

Annons

Hovet om Sofias situation

Därför är det sällan som vi får se Sofia i det kungliga rampljuset. Hon väljer alltid att sätta barnen främst, vilket gör att hon inte dyker upp på så många kungliga tillställningar.

Dessutom är Sofia engagerad i flera andra projekt som inte syns i den kungliga kalendern, något hovets informationschef Margareta Thorgren berättat för Svensk Damtidning.

– Det vi lägger ut i kalendern är inte allt som Sofia gör utan hon jobbar hela tiden med sin stiftelse och andra projekt i kombination med att hon tar hand om sina små barn.

Annons
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip ute på kungligt uppdrag.JESSICA GOW
Annons

Lämnar Villa Solbacken

Ibland händer det att de kungliga uppdragen kallar – och ibland gör de det på utländsk front. Nu har Sofia och Carl Philip begett sig till belgiska Bryssel för ett två dagar långt besök.

Självklart är det prinsparets stiftelse som det handlar om. Organisationen grundades i samband med bröllopet 2015 och har kommit att bli något som både Carl Philip och Sofia brinner starkt för.

Under det två dagar långa besöket kommer de att vara på plats i Europaparlamentet för att prata om barns rättigheter – en fråga som Carl Philip och Sofia tagit sig an med stort allvar.

Prinsessan Sofia
Prinsessan Sofia är på plats i Bryssel för att jobba med sin älskade stiftelse.JESSICA GOW

Foto: TT/Instagram

Annons