Hovets extrema åtgärd – skyddar kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria

Här är bilden som avslöjar hovets extrema åtgärd för att skydda kronprinsessan Victoria mot coronaviruset.
Slå på ljud

Den togs i söndags, när kronprinsessan anlände för att vara med vid invigningen av den nya Guldbron i Stockholm, och den visar tydligt hur allvarligt hovet ser på den potentiella smittspridningen.

För när bildörren öppnades och Victoria skulle kliva ur var plasten det första man såg: Det transparenta skynket som man låtit montera mellan fram- och baksätet.

Ett drastiskt och mycket konkret grepp för att skydda både kronprinsessan och Hovstallets livréklädda chaufför från coronasmitta.

Kronprinsessan Victoria

Det är så här kronprinsessan Victorias vardag ser ut numera: Mellan henne och chauffören sitter det ett genomskinligt plastskynke från golv till tak.

Första gången som detta uppdagades var när Victoria och Daniel besökte Solna ambulansstation i augusti, och sedan dess har detta stora plastsjok varit en del av Victorias vardag. Helt enkelt det kungliga svaret på den där avspärrningen med plastband som man ser på alla bussar just nu: Ingen passagerare kan komma nära chauffören.

Covid-19: Så skyddar sig Victoria och Daniel

Men detta är förstås bara en liten del av allt det som kronprinsessan Victoria och prins Daniel gör för att skydda sig själva och sin omgivning.

– Det är detsamma för oss som för alla andra. Det är avstånd och det är handhygien och det är lite extra tankar här och där, sa kronprinsessan Victoria till P4 Sörmlands reporter Johanna Iggsten i samband med länsbesöket i Eskilstuna i förra veckan.

Mycket handsprit?

– Mycket handsprit! Mycket tvätta händerna, och mycket hålla avstånd tyvärr.

Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Länsbesök Sörmland Eskilstuna

Victoria och Daniel under förra veckans länsbesök i Sörmland.

Victoria berättade också att hon och prins Daniel just nu känner ett stort behov av att få ta del av pandemiläget runtom i Sverige. Men hur är det då att resa omkring och träffa så mycket människor med tanke på smittrisken? frågade P4 Sörmland – och Victoria svarade:

– Vi försöker anpassa oss och verksamheten och vara så kloka som vi bara kan vara helt enkelt.

LÄS OCKSÅ: JUST NU: Coronan stoppar Victoria och Daniel

LÄS OCKSÅ: Hovet: Det gör Victoria och Daniel på höstlovet

Foto: TT.