Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovets hemliga strategi: Försöker få Harry att återvända

16 jan, 2023, 06:15 
Harry, William, Kate
Hovet har en plan för hur Harry och familjen ska försonas. Kommer ske innan Charles kröning, enligt källor vid brittiska hovet.
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Wow – här gör Meghan Markle och prins Harry kunglig comeback!Brand logo
Wow – här gör Meghan Markle och prins Harry kunglig comeback!

Harry vill försonas efter den bråkiga tiden. I samband med släppet av sin biografi och egna dokumentär har han uttryckt en önskan om återförening.

Prins Harry ska enligt källor vara ”överförtjust” i hans och Meghans Netflix-serie. Harry uppskattar hur de framställs i dokumentären.

– Han ångrar inget, säger en källa till Mirror.

Parets avsikt när de beslutade att spela in dokumentären var att de vill berätta sin sida av historien. En historia som skiljer sig från brittiska kungafamiljens.

Harry vill dock understryka att han uppmuntrar vill se en återförening med sina familjemedlemmar. Kärleken till familjen är fortfarande stor.

– De hoppas att serien kan leda till en större förståelse från kung Charles, prins William och prinsessan Kate om hur Harry och Meghan känner kring sina upplevelser i England. Harry hoppas fortfarande på en försoning. Han älskar sin pappa och sin bror, säger källan till tidningen.

Annons

Även under boksläppet uttrycker Harry att han vill ha en försoning. Han menar däremot att hans pappa och bror inte arbetat för en:

– De har inte visat någon som helst vilja till försoning, sade Harry.

Prins William , Harry, Meghan, Kate
Kan vi få se den här kvartetten på god fot igen? Så ska hovet göra för att få det att hända...

Källan vid hovet: "Det går att fixa det här"

Nu framkommer det att det finns en plan för hur familjen ska återförenas.

Den officiella kröningen av kung Charles inträffar den 6 maj i år. Det skulle då vara på sin plats och såklart underlätta för kungligheterna om de var sams.

– Vi måste få det gjort senast i april och sedan måste fruarna mötas också. Kungen måste ha vägen fri inför kröningen, säger källan till The times och fortsätter:

– Det kommer att kräva flexibilitet från alla inblandade, men det kan bli gjort, det går att fixa det här. Det kräver att Harry kommer hit och sätter sig i ett rum med Charles och William, några andra familjemedlemmar och personer han litar på som aldrig svikit honom.

Annons

Det är Harrys före detta privatsekreterare Ed Lane Fox och lord Geidt som tidigare varit prinsparets rådgivare som anses lämpliga för att medverka vid det tänkta samtalet.

Kravet på William och Harry: Måste erkänna

Det krävs att hovet uttrycker att de förstår Harry och hans känslor. Källan menar att Charles kan göra det.

– Båda sidor måste erkänna att de inte gjort allt på rätt sätt och att mycket blev fel. Vi måste säga till honom, ”vi har förståelse för smärtan du upplevt”. Och kungen kan göra det, menar källan.

Frågan är om prins William är lika sugen på att be om förlåtelse. Prinsen ska enligt källor vara mycket frustrerad och sårad efter broderns anklagelser.

– William är lojal mot tronen och förstår vad som måste göras för landets bästa. Alla har inte uppfört sig på bästa sätt här, men Harry måste kunna sitta ner och säga ”vi betedde oss inte heller bra”. Det krävs en viss flexibilitet för det, något som Harry inte är jättebra på, säger källan.

En vän till både Harry och William tror att det till slut kommer bli en försoning mellan syskonen:

— Harry kan helt enkelt inte leva utan sin bror, säger vännen.

Foto: TT

Annons