Hovets kommentar om Victoria – och den kungliga festen

05 maj, 2021, 14:05 
AvIndra Nordemar
Kronprinsessan Victoria kan inte närvara vid hennes gudson prins Christians konfirmation som äger rum den 15 maj.
H.K.H. Kronprinsessan Victoria / HRH Crown Princess Victoria / H.K.H. Prins Daniel / HRH Prince Daniel / H.K.H.Anna-Lena Ahlstrom

Snart är det dags för prins Christian att konfirmeras. Men nu meddelar hovet att kronprinsessan Victoria tyvärr missar tillställningen.

Annons
7 saker du inte visste om kronprinsessan Mary
7 saker du inte visste om kronprinsessan Mary

Den 15 maj är det äntligen dags för det danska kronprinsparets äldste son, prins Christians, att konfirmeras. Konfirmationen skulle egentligen ha ägt rum redan förra året, men sköts upp till följd av pandemin.

Dessvärre meddelar nu hovet att kronprinsessan Victoria och prins Daniel inte kommer kunna närvara vid den stora dagen i Fredensborgs slottkyrka.

Till följd av pandemin sköts Prins Christians konfirmation upp ett år. I dag är han 16 år gammal.

Victoria och Mary har en nära relation

Victoria och Mary står varandra väldigt nära varandra och kronprinsessan hade därför gärna åkt om läget hade varit annorlunda.

– Kronprinsessan Victoria skulle ha velat delta i prins Christians konfirmation. Men i och med pandemin har dess kungliga höghet tyvärr inte möjlighet att vara närvarande vid hennes gudbarns konfirmation, skriver Johan Tegel från Hovet i ett mejl till danska Se och Hör.

Annons

Delvis kan det bero på att endast 25 gäster är tillåtna vid en sammankomst i Danmark, men att kronprinsessan ännu inte har vaccinerats är också ett hinder, då hon hade behövt sitta i karantän i tio dagar vid ankomst i landet.

Likaså för kronprinsessan Mette-Marit

Även det norska kronprinsparet Mette-Marit och Haakon kommer att saknas när prins Christians konfirmeras, på grund av rådande omständigheter.

– Med hänvisning till din begäran kan jag konstatera att ingen från den norska kungafamiljen kommer vara närvarande vid hans kungliga höghets konfirmation, har det norksa kungahusets biträdande kommunikationschef Sven Gj. Gjeruldsen sagt till Billed-Bladet.

Foto: Svenska och danska kungahuset

Annons
I annonssamarbete med Dermarome