Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanningen om Victorias relation med Mette-Marit och Kate

18 okt, 2020, 08:00 
Kronprinsessan Victoria Kronprinsessan Mette-Marit
Vem är kronprinsessan Victorias bästa kungliga väninna? Och är det ömsesidigt? Svaret får du här.
Annons
Märtha Louise & Schaman Durek – en kärlekssagaBrand logo
Märtha Louise & Schaman Durek – en kärlekssaga

Håll med om att det är intressant att se kronprinsessan Victoria och prins Daniel med sina kungliga vänner och tronföljarkollegor! Det kungliga blir liksom upphöjt till max, samtidigt som det privata bryter igen. Och för Victoria är de ovärderliga – det är ju inte så många andra som fattar hur det är att vara tronföljare, eller blivande drottning.

Men vilka i den brokiga storfamiljen av europeiska kungligheter står egentligen kronprinsessan Victoria närmast? Det är en fråga som många är nyfikna på och som vi på Svenskdam får ganska ofta. Och svaret måste bli norska kungafamiljen ändå.

Kronprinsessan Mette-Marit Kronprinsessan Victoria
Victoria har länge knutit band med dem som vet och förstår. Och dit hör verkligen kronprinsessan Mette-Marit.

Victoria, Mette-Marit och Märtha Louise – privata relationen

Victorias relation till kronprinsessan Mette-Marit och prinsessan Märtha Louise har en speciell privat karaktär. Och grundkänslan när de träffas är faktiskt avspänd på ett annat sätt än när Victoria står sida vid sida med kronprinsessan Mary.

Annons
Kronprinsessan Mette-Marit Kronprinsessan Victoria
Mer som två väninnor. Mellan Victoria och Mette-Marit finns det en ovanlig privat förtrolighet.

Kanske för att den norska kungafamiljen är jordnära på ett annat sätt. Medan drottningen Margrethe leder sitt gäng framåt med striktare tyglar och håller fast vid sin mer konservativa approach.

Men britterna då? Hur är egentligen deras relation med vår svenska kungafamilj? De har ju alltid hållit sig lite på sin kant. Ett rykte som späddes på när prins William valde bort Victorias och Daniels bröllop för att åka till fotbolls-VM i Sydafrika. Så spänningen var stor när Kate och William kom till Stockholm för två och ett halvt år sedan för att intensiv-umgås med Victoria och Daniel i två hela dagar.

Annons

Ingen hade dock behövt oroa sig.

Hertiginnan Kate Kronprinsessan Victoria Stockholm
Bra vibbar när Kate kom till Stockholm för att bonda med Victoria.

Allting gick hur bra som helst och om det var aningen stifft i början så lättade det snabbt. Man kan lugnt säga att Victoria och Daniel gjorde en rejäl insats för att krossa ryktet om de kyliga svensk-brittiska kungliga förbindelserna.

Kronprinsessan Victoria och hertiginnan Catherine Kate
Inte ett dugg frostigt!

Foto: TT.

Annons