Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovets mystiska svar: Plötsligt är stora festen osäker för Chris och Madeleine

22 aug, 2023, 04:00 
Då förväntas prinsessan Madeleine och Chris O'Neill dyka upp i Sverige igen.
Annons

Sommaren har bjudit på både bra väder och oväder. Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och barnen har tvingats hantera och parera flera väderlekar under det som kan beskrivas som en klassisk svensk sommar.

Chris O'Neills comeback med Madeleine – efter frånvaronBrand logo
Chris O'Neills comeback med Madeleine – efter frånvaron

På sitt älskade Öland har de fått njuta av både sol, bad och ljuvlig musik. Inför och under kronprinsessan Victorias födelsedag fick de bevittna hur delar av Sveriges artistelit betade av den ena dängan efter den andra.

Räkna med att äventyren har varit många när det är dags för kungafamiljen att summera sommaren – och mer är att vänta under ett år då kungen firar 50 år på tronen.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har återvänt till Florida – men förväntas vara tillbaka i Sverige inom kort.

Madeleine och Chris har lämnat Sverige

Tanken var dessutom att det stora firandet skulle toppas med Madeleines och Chris flytt till Sverige i augusti, men dessvärre tvingades Florida-familjen skjuta upp planerna till 2024.

Annons

– Anledningen är varken ett migrationsärende, husförsäljningen, eller någonting sådant. Det är helt enkelt att tiden för familjen med allt som en flytt innebär, den har varit lite för kort, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Det betyder också att sommarlovet för Madeleine med familj är slut och att prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne påbörjat skol- och förskoletermin i USA.

– Det stämmer att de har lämnat Sverige, men vi kommer inte att gå ut med när de reste hem, bekräftar Margareta Thorgren för Svensk Damtidning.

Hovets mystiska svar

Men kungafamiljen behöver inte vänta särskilt länge på att få se Madeleine och Chris i Sverige igen. Enligt den kungliga kalendern kommer de att vara på plats när kungen firar 50 år på tronen den 15 september.

Samtidigt vill hovet inte bekräfta helt och hållet att Madeleine och Chris faktiskt dyker upp, även om man så klart jobbar intensivt för att de ska vara på plats under den stora festen.

– Det finns en planering för det, men som sagt med betoning på planering, säger Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine.

Foto: TT

Annons