Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovets nya besked om Madeleines och Chris flytt till Sverige

13 sep, 2023, 22:00 
Louise Wibergh Lenti
Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill

Prinsessan Madeleine om känslan på svensk mark: "Längtat efter att komma hem till Sverige"

Annons

Prinsessan Madeleine är äntligen tillbaka i Sverige! I alla fall för pappa kungens stora firarhelg. Redan igår kväll kunde vi se henne medverka vid jubileumsmottagningen på slottet när riksdag och regering överlämnade en gåva till kungen. En riktigt fin överraskning då varken hon eller syskonen var annonserade att medverka.

Här gör Madeleine oväntad comeback – timmar före kungens stora fest!Brand logo
Här gör Madeleine oväntad comeback – timmar före kungens stora fest!

Till vår stora förtjusning kunde vi se både prinsessan Madeleine, prins Carl Philip, kronprinsessan Victoria och prins Daniel på plats för att se när den stora gåvan överlämnades. Gåvan var en åtta kvadratmeter stor väv tillverkad efter en akvarell av konstnären Lars Lerin.

Prinsessan Madeleine, prins Carl Philip, kronprinsessan Victoria, prins Daniel, Carl XVI Gustaf
Fina kungligheter i matchande gråblå skala när kungen öppnade presenten från riksdagen och regeringen.

Madeleine: ”Vi har längtat efter att komma hem till Sverige”

Madeleine bor sedan en tid tillbaka i Florida med maken Chris O’Neill och barnen Leonore, Nicolas och Adrienne. Det är ingen nyhet att Madeleine saknar Sverige när hon inte är här. Det fick vi höra redan förra sommaren när upptäckarparken vid Naturum Skuleberget i Höga Kusten invigdes.

Annons

Då var prinsessan Madeleine, Chris O’Neill och prins Nicolas på plats eftersom parken var Nicolas doppresent från länsstyrelsen Västernorrland. I en intervju med Expressen beskrev hon känslan att vara hemma:

– Vi är så glada och ser fram emot en lång, lång sommar i Sverige. Det är det bästa som finns. Vi har längtat efter att komma hem till Sverige.

Hovets nya besked kring flytten

Att prinsessfamiljen ska lämna sitt lyxboende i Florida och flytta hem till Sverige permanent är något som vi vetat en längre tid. Däremot har det rådigt olika bud kring när flytten kommer ske. Tidigare var det sagt att familjen skulle flytta till Sverige redan den här sommaren 2023, men sen gick hovet ut med att flytten sker först 2024.

Anledningen till att flytten kommer ske senare än vad som var planerat är att familjen behöver mer tid att fixa i ordning allt inför flytten, det rapporterade Expressen igår. Exakt datum när flyttlasset till lyxlägenheten i Hovstallet går är inte bestämt.

– När vi har det kommer vi naturligtvis delge det, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Foto: TT

Annons