Hovets nya besked om prinsessan Désirée

prinsessan Désirée
Prinsessan Désirée lever i kommun som utfärdat instruktioner kring coronaviruset. Nu har hovet gett ett nytt besked om prinsessan.
Annons

Hagasessorna har aldrig varit personer som sökt rampljuset. Och bland de fyra systrarna har nog prinsessan Désirée varit den allra mest anonyma av dem. Hon lever ett stillsamt liv på slottet Koberg, som ligger en mil söder om Trollhättan.

Annons

– Jag betraktar mig numera enbart som mor och maka och fäster ingen större vikt vid mitt prinsesskap. Rent principiellt tycker jag för övrigt det är fel att rida på ursprung och släktskap, har Désirée sagt tidigare.

Annons

Coronavirus: Besked om prinsessan Désirée

prinsessan Désirée
Prinsessan Désirée bor i Trollhättan.

Men coronaviruset tar ingen hänsyn till om någon är blyg eller utåtriktad. Désirée och alla andra boende i Trollhättan-området har fått tydliga instruktioner från de styrande i kommunen. Désirée, som hunnit fylla 81, tillhör dessutom virusets riskgrupp.

– Vi behöver värna våra äldre och sjuka som riskerar att drabbas värst, därför är det viktigt att vi hjälps åt och håller oss hemma när vi har symptom så att vi kan hålla nere smittspridningen, har kommunstyrelsens ordförande Paul Åkerlund sagt i ett uttalande riktat till de boende.

Désirée har än så länge klarat sig undan att bli smittad. Det berättar Margareta Thorgren, informationschef på hovet. Kungen har hört av sig till sin syster för att kolla läget.

Annons

– Alla mår bra och syskonen har kontinuerlig kontakt. Särskilt nu i dessa tider, säger Margareta.

Blev änka för tre år sedan

Désirées älskade make, Niclas Silfverschiöld, avled i april 2017. I sådana här tider, krislägen som det vi befinner oss i nu, hade Désirée självfallet uppskattat att ha sin evige stöttepelare Niclas vid sin sida.

Men Désirée behöver inte klara sig helt ensam på Koberg. Där bor även hennes son Carl, som bär det huvudsakliga ansvaret för driften av slottet.

Människor i hennes närhet brukar säga att Désirée mår som allra bäst när hon får gå omkring och pyssla hemma på slottet. Det sägs att hon älskar att anordna stora middagar med sin berömda rabarberpaj till efterrätt. Den här typen av tillställningar lär dock få vänta tills efter att coronakrisen är över.

Annons

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Hovets nya besked om prinsessan Désirée”

 1. ananas skriver: 5 april, 2020

  Även symptomfria kan ju bära viruset och smitta andra.


 2. PernillaA skriver: 6 april, 2020

  Precis så är det ananas


 3. ma skriver: 6 april, 2020

  Det är inte ofta vi kan se Prinsessan Desiree . Det är sorgligt att tänka att tre av fyra HagaPrinsessor är änkor nu. Men de har varandra.


 4. charlotte skriver: 6 april, 2020

  Prinsessan Desirée verkar väldigt anti kungligheten i sig. Hon vill inte tala om släktskap och tycker det är oviktigt. Christina är den enda av Hagasessorna som vill vara inne i värmen. De tre äldre håller väldig distans tycker jag. Märkligt.


 5. Sara skriver: 6 april, 2020

  Désirée verkar ha en sund inställning som inte rider på det kungliga släktskapet. Uppenbart saknar hon inte rampljuset, gott så.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar